Atestat / Turism și Alimentație / Liceu
Capitolul 1 Argument „Majoratul” este vârsta la care o persoană devine majoră din punct de vedere civil. În ziua atingerii majoratului, în multe culturi, se organizează petreceri. În România, vârsta la care o persoană devine majoră este de 18 ani. Am ales aceasta tema deoarece deoarece...
Atestat / Turism și Alimentație / Liceu
CAPITOLUL I - POTENȚIALUL TURISTIC AL ELVEȚIEI 1.1. Potențialul turistic natural al Elveției 1.1.1. Relieful În Elveția se disting trei regiuni principale: - Alpii Elveției ocupa 58% din suprafața țării, în toată partea meridională, centrală și orientală a Elveției. - Munții Jură ocupa...
Atestat / Turism și Alimentație / Liceu
Argument De ce am ales Targu Mureș dintre numeroasele zone turistice ale țării noastre? Pentru că este tărâmul lucrurilor simple ,pentru că nicăieri nu se păstrează mai bine bogatele tradiții populare și obiceiurile care au supraviețuit de-a lungul secolelor, nefiind alterate de către...
Atestat / Turism și Alimentație / Liceu
ARGUMENT Pe măsura trecerii timpului motivațiile de călătorie s-au diversificat, pe măsură ce au apărut nevoi si dorințe noi, multiple și mult mai complexe, determinate de trasformările înregistrate la nivelul societății, în diferitele epoci istorice. Experții în domeniu, consideră...
Atestat / Turism și Alimentație / Liceu
CAP.I. Oferta Turistică din Coasta Dalmației 1.Infomații generale Dalmația este o regiune de pe coasta estică a Mării Adriatice, în Croația de astăzi, de la insula Rab în nord-vest până la Golful Kotor (Boka Kotorska) în sud-est. Hinterlandul, Dalmația interioară (Zagora), are de la...
Referat / Turism și Alimentație / Liceu
Capitolul 1. - Tehnica serviri turistilor straini 1.1. Primirea turistilor straini Diversitatea resurselor materiale naturale, structura faunei si a florei, condiile climatice, felul de viata, traditiile si obiceiurile folclorice etc, au creat o gastronomie diferita de la un popor la...
Atestat / Turism și Alimentație / Liceu
CAPITOLUL I 1.MICUL DEJUN Micul dejun este, prin tradiție, mai curând o masă britanică decât una continentală: originea ei trebuie căutată în perioada în care masa se lua în familie. În trecut era o masă substanțială, fiind alcătuită din șase sau șapte feluri.Pentru europeni micul dejun...
Atestat / Turism și Alimentație / Liceu
CAPITOLUL I 1.SERVIREA PREPARATELOR DE BAZA Preparate de baza deoarece, spre deosebire de cele care se servesc ca prim fel, au o structura complexa si o valoare nutritiva mai ridicata. Aceste preparate, pe langa legume, contin carne si alte adaosuri care asigura organismului substantele...
Atestat / Turism și Alimentație / Liceu
CAPITOLUL I 1.SISTEMUL DE SERVIRE INDIRECT SAU FRANCEZ Acest sistem de servire consta în aducerea preparatelor transate, montate de la sectie într-un numar sau cantitate mai mare, pe obiecte de servire si se prezinta consumatorilor, în aceleasi conditii ca si la sistemul de servire...
Referat / Turism și Alimentație / Liceu
În timp ce pandemia a perturbat semnificativ predarea și a adâncit inegalitățile, aceasta a oferit, de asemenea, și oportunități pentru transformarea pedagogiei și transformarea etosului școlar, și anume, noi modalități de predare și învățare, noi moduri de comunicare cu copiii și...
Atestat / Turism și Alimentație / Liceu
A R G U M E N T Intreaga regiune a Maramuresului este un “muzeu deschis”, cunoscuta pentru stilul de viata neschimbat si pentru satele si bisericile din lemn bine pastrate. Probabil ca este una din cele mai bine cunoscute regiuni ale Romaniei - dar nu foarte mult vizitata. Sunt multe...
Atestat / Turism și Alimentație / Liceu
ARGUMENT I am .. and I prepared the certificate work “Scotland - The Land of Kilts and Pipes”, under the direct guidance of the teacher .. I chose to write this because I am fascinated about the country tradition, maybe the fact that my brother went to work there, influenced me to...
Atestat / Turism și Alimentație / Liceu
Argument Am ales această temă (Potențialul turistic al Munților Maramureș) deoarece zona are foarte mare potențial turistic. Am vizitat multe regiuni ale acestei țări, însă, nici una din ele nu a reușit să mă impresioneze atât de mult precum Maramureșul. Consider că o afacere bună poate...
Atestat / Turism și Alimentație / Liceu
WHY DID I CHOOSE THIS SUBJECT? I chose as the subject of study for my work to certify ‘KENSINGTON PALACE’ because I find it an interesting topic to debate this palace has a very impressive history being the residence of British royal families starting with the seventeenth century. It is...
Atestat / Turism și Alimentație / Liceu
Argument De ce am ales să vorbesc despre cultura și tradiția scoțiană? Ei bine, cred cu tărie că este o modalitate minunată de a descoperi o lume nouă, lumea scoțiană, o lume plină de tradiții, monumente și credințe interesante. Cu ajutorul lor poți intra în lumea scoțiană și poți...