Garanțiile Bancare

Previzualizare tema de casa:

Extras din tema de casa:

4.1. CARACTERISTICA GENERALA A GARANTIILOR BANCARE.

Gajul este o garantie reala in al carei temei creditorul gajist poate urmari bunul gajat avand prioritate fata de alti creditori, inclusiv fata de stat, la satisfacerea creantei garantate.

Conform art.634 si 635 al Codului Civil al Republicii Moldova, garantia debitorului consta in obligatiunea lui la o prestatie neconditionata sau la o prestatie depasind obiectul propriu-zis al contractului". Prin urmare, din punct de vedere juridic, garantia reprezinta un mijloc de garantare a executarii obligatiunii. Aici trebuie sa se tina cont de astfel de aspecte, ca: dreptul de proprietate asupra garantiei, perfectarea contractului de garantie, valoarea garantiei.

Cel solicitat sa ofere o garantie suplimentara bancii, privind indeplinirea obligatiei de rambursare a creditului, are in principiu, doua alternative:

- poate garanta cu bunuri materiale, imobile, terenuri sau active financiare pe care le pune la dispozitia bancii, sub forma ipotecii, gajului, depozitului bancar, etc., acestea fiind numite garantii reale; din grupa garantiilor reale, conform art.454 al. I al Codului Civil al Republicii Moldova si Legii cu privire la gaj, nr.449-XV, art.1, 17, 20, fac parte: gajul, ipoteca, amanetul;

Descarcă tema de casa

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Garantiile Bancare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
3 349 cuvinte
Nr caractere:
17 351 caractere
Marime:
22.29KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Tema de casa
Domeniu:
Burse
Tag-uri:
garantii bancare, banca
Predat:
la facultate
Materie:
Burse
Sus!