Marketing întrebări și răspunsuri

Previzualizare subiecte:

Extras din subiecte:

Reprezinta un ansamblu coerent de activitati, metode si tehnici, avand drept scop cunoasterea cerintelor materiale si spirituale ale societatii, organizarea si desfasurarea proceselor economice si sociale in vederea satisfacerii la timp, in conditii de calitate si eficienta maxima ale acestor cerinte.

4. Este cunoscut ca marketingul a aparut si s-a dezvoltat pe baza dimensiunilor economice si sociale caracterizate prin: - dezvoltarea fortelor de productie; - adancirea specializarii in productie; - mutatiile demografice; - schimbarea conditiilor de viata si munca; - dezvoltarea relatiilor economice internationale; - divizarea internationala a muncii; - afirmarea independentei unor state.

5. Concepte de marketing - nevoile, dorintele si cererea; - produsele; - valoarea; - costul si satisfactia; - schimburile, tranzactiile si relatiile; - piata; - marketingul.

6. Enumerati domeniile specializarii marketingului in functie de profilul activitatii economice: - marketing industrial si al serviciilor; - marketingul bunurilor de consum; - marketingul mijloacelor de productie; - marketingul in domeniul agriculturii; - marketing politic; - marketing ecologic; - marketing administrativ; - marketing educational religios si bancar.

7. Ce reprezinta concurenta in acceptiunea de marketing: - un ansamblu de raporturi in care intra agentii economici in lupta pentru asigurarea resurselor de aprovizionare, dispunerea acelorasi furnizori, clienti sau prestatori de servicii. Concurenta face parte din regula de joc, stimuleaza cresterea cantitatii si calitatii, stimuleaza procesul de primenire al firmelor slabe cu capacitati mici dar si inoirea produselor in productie.

8. Aria cercetarii de marketing cuprinde: - cercetarea intreprinderii; - resurse materiale, financiare, umane; - studierea pietei; - studierea cererii; - studierea comportamentului de cumparare si consum; - analiza si previziuni.

9. Care sunt componentele micro si macro mediului: macromediul: - demografic, economic, politic, natural, institutional, tehnologic, cultural; micromediu - furnizori, furnizorii fortei de munca, prestatorii de servicii, clienti, concurenti, organe publice.

10. Descrieti pe scurt functiile marketingului: Functia premisa - se urmareste cunoasterea pietei prezente si potentiale in ansamblul nevoilor de consum - motivatia nevoilor de consum; comportamentul consumatorilor; alte componente ale mediului: factori demografici, sociali, politici, culturali. - se realizeaza prin comportamente specializate ale intreprinderii Functia mijlocie raportarea activitatii intreprinderii, in permanenta la mediul economic si social in care isi desfasoara activitatea. Ea urmareste innoirea ofertei, cresterea capacitatii intreprinderii pentru valorificarea resurselor materiale, financiare, umane, adaptarea intreprinderii la cerintele si posibilitatea mediului, diversificarea actelor ...

Descarcă subiecte

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marketing Intrebari Si Raspunsuri
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 461 cuvinte
Nr caractere:
15 826 caractere
Marime:
18.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Subiecte
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
marketing, dezvoltare
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!