Fundamentele marketingului

Previzualizare subiecte:

Extras din subiecte:

1. Multi vanzatori fac greseala sa acorde mare atentie produselor specifice pe care le ofera in comparatie cu avantajele aduse de aceste produse. Ei se vad mai degraba vanzand un produs decat oferind o solutie pentru o nevoie. In marketing acest fenomen poarta numele de:

a.hipermetropie de marketing

b.demarketing

c.miopie de marketing

d.sincromarketing

ANS:C

2. In ceea ce priveste legatura dintre marketingul tranzactiei si marketingul de relatii este adevarat ca:

a.marketingul de relatii este parte a marketingului tranzactiei

b.marketingul tranzactiei este parte a marketingului de relatii

c.nu exista nici o legatura intre marketingul tranzactiei si marketingul de relatii

d.marketingul tranzactiei si marketingul de relatii reprezinta acelasi concept

ANS:B

3. Demarketingul este o solutie a managementului marketingului in cazul:

a.unei cereri excesive fata de capacitatea organizatiei de a o satisface si are ca scop reducerea temporara sau permanenta a cererii prea mari

b.lipsei cererii cand consumatorii vizati pot manifesta indiferenta fata de produs

c.unei cereri fluctuante care variaza de la un anotimp la altul si are ca scop gasirea unor modalitati de modificare a manifestarii cererii in vederea sincronizarii ei

d.nici un raspuns nu este corect

ANS:A

4. Exista cinci concepte alternative ale managementului marketingului conform carora organizatiile isi conduc activitatile de marketing:

a.conceptul de productie, conceptul de marca, conceptul de vanzare, conceptul de marketing, conceptul de relatie

b.conceptul de produs, conceptul de pret, conceptul de vanzare, conceptul de marketing, conceptul de marketing relational

c.conceptul de productie, conceptul de produs, conceptul de vanzare, conceptul de marketing, conceptul de marketing societal

d.conceptul de produs, conceptul de productie, conceptul de vanzare, conceptul de marketing, conceptul de marketing relational

ANS:C

5. Care dintre conceptele managementului marketingului sustine ca majoritatea clientilor vor favoriza produsele care sunt disponibile si convenabile si de aceea managementul trebuie sa se concentreze asupra imbunatatirii productiei si eficientei distributiei:

a.conceptul de productie

b.conceptul de produs

c.conceptul de vanzare

d.conceptul de marketing

ANS:A

6. Care dintre conceptele managementului marketingului sustine faptul ca utilizatorii (clientii) vor favoriza produsele care ofera cel mai mult din punct de vedere al calitatii, performantei si trasaturilor inovatoare si de aceea managementul trebuie sa se concentreze pe imbunatatirea produselor:

a.conceptul de productie

b.conceptul de produs

c.conceptul de vanzare

d.conceptul de marketing

ANS:B

7. Care dintre conceptele managementului marketingului poate conduce la miopia de marketing:

a.conceptul de productie

b.conceptul de produs

c.conceptul de vanzare

d.conceptul de marketing

ANS:B

8. Care dintre conceptele managementului marketingului sustine ca utilizatorii (consumatorii) nu vor cumpara suficiente produse ale organizatiei daca aceasta nu se angajeaza intr-un efort de vanzare si promotional la scara larga:

a.conceptul de marketing

b.conceptul de vanzare

c.conceptul de marketing societal

d.conceptul de promovare

ANS:B

9. Care dintre conceptele managementului marketingului sustine ca realizarea scopurilor organizatorice depinde de stabilirea nevoilor si dorintelor pietelor tinta si livrarea satisfactiilor dorite mai eficient decat concurenta:

a.conceptul de vanzare

b.conceptul de marketing

c.conceptul de marketing societal

d.conceptul de marketing relational

ANS:B

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
40 pagini
Imagini extrase:
40 imagini
Nr cuvinte:
5 617 cuvinte
Nr caractere:
35 051 caractere
Marime:
37.55 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Subiecte
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
marketing, fundamente, conceptii
Data publicare:
23.01.2017
Structură de fișiere:
  • Fundamentele marketingului.doc
Predat:
la master

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Unii autori spun ca marketingul a aparut in Grecia antica, deoarece inca de pe atunci negustorii...
Fundamentele teoretice ale Marketingului in administratia publica Concept - Forme - Domenii de...
1.Cuvinte cheie ciclul de viata, comertul en detail, comertul en gros, comportamentul de...
Parti 1. Fundamentele MK-ului 2. Coordonate ale politicii de MK 3. Conducerea activitatii de...
1.1 Contextul aparitiei si promovarii marketingului In limbajul si, in general, in actiunile...
Sus!