Ecologie agricolă

Previzualizare subiecte:

Extras din subiecte:

1.In ce consta orientarea sinecologica in cercetarea ecologiei agricole?

SINECOLOGIA studiaza relatiile dintre indivizii si populatiile apartinand aceleasi comunitati de

organisme vii cu mediul lor de viata, precum si raporturile dintre bioceneze in cadrul biosferei - constituie sinteza cunostintelor ecologice, capabile sa prognozeze si sa furnizeze solutii pentru imbunatatirea gestionarii lor.

2.a. Toate sunt legate de toate - toate legaturile din ecosfera, diferite organisme si mediul lor fizico-chimic si capacitatea noastra de a explica aceste legaturi este ajutata de dezvoltarea ciberneticii.

b. Toate trebuie sa conduca undeva - omul este nociv natural

c. Natura se pricepe cel mai bine - orice activitate a omului asupra unui sistem al naturii sau din afara lui, nu ramane fara raspuns.

3.Un sistem inchis nu poate executa la infinit un travaliu cu aceeasi viteza sau intr-un mod

constant Circulatia substantelor in natura, intre acestea si ingrasamintele chimice in agricultura se petrece in asa fel incat intotdeauna vehiculeaza o anumita cantitate, mai putina sau mai multe, in dependenta de conditiile din ambianta.

4.Ecosistemul agricol este format si intretinut d eom, iar ecosistemele naturale au existat dintotdeauna, nefiind create de om.

USAMVB TimisoaraNumele

FACULTATEA DE AGRICULTURAPrenumele

INVATAMANT LA DISTANTAAnul de studii III

Specializarea Ingineria mediului

Disciplina Ecologie agricola

Raspuns testul nr. II

1.Reteaua trofica este simplificata cu cea a ecosistemului natural. Este compusa din 2 lanturi

impuse de om:

-planta cultivata - om si planta cultivata - animal domestic - om. Primul lant este mai scurt si

antreneaza biomasa vegetala utilizata direct de catre om; eficienta energetica este maxima. Cel de-al doilea lant se instituie pe seama biomasei vegetale consumabila direct de catre om. Reprezinta un mod de utilizare a biomasei in hrana umana prin intermediul animalelor.

Aceste lanturi au la origine producatorul primar reprezentat de planta de cultura sau speciile de

buruieni din agroecosisteme iar nivelul secundar este reprezentat de plante parazite si consumatori fitofagi.

2. Cunoasterea lanturilor trofice poate prezenta baza de plecare pentru controlul de catre om a parazitilor si daunatorilor plantei cultivate. Dezvoltarea exploziva a unor paraziti sau daunatori care au compromis diverse culturi pe suprafete apreciabile, au dus la proliferarea peste limita suportabila a unor lanturi trofice o caracteristica esentiala a celor doua lanturi trofice dominante in agroecosistemele culturii ierboase consta in aceea ca biomasa este consumata in afara biotopului acestuia, datorita exportului de recolta. Exportul permanent duce la saracirea treptata a acestuia in elemente nutritive si accelereaza pierderile energetice pana la limite incompatibile cu perpetuarea sa. Expertul de biomasa accelereaza procesul de acumulare a entropiei in organisme.

3. Fenomenul de pradatorism cat si hiperparazitismul joaca un rol major in mentinerea la efective scazute a populatiilor daunatoare de fitofagi din livezile extensive.

4. Acestea genereaza serioase probleme ecologice datorate producerii intr-un spatiu restrans a unor concentratii, mari resturi digestive metabolice avand un puternic potential de poluare a ecosistemului din jur. In afara de aceasta problema mai exista si problema utilizarii bilmasei pe care aceste reziduuri o mai contin prin anturarea ei in circuite trofice inchise care sa asigure recuperarea elementelor nutritive si a energiei.

Observații:

Subiecte ID cu rezolvare

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ecologie agricola.DOC
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
668 cuvinte
Nr caractere:
3 682 caractere
Marime:
9.32KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Subiecte
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
agricultura, ecologie
Predat:
Facultatea de Agricultura , Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara
Materie:
Agronomie
An de studiu:
III
Sus!