Valorificarea Potențialului Turistic al Județului Maramureș

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Caracteristici generale

Judetul Maramures este situat in partea de nord a tarii, fiind delimitat de judetele Satu-Mare, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud si Suceava, respectiv la nord fiind delimitat de frontiera cu Ucraina, avand o suprafata de 6.304 km? (2,6% din suprafata tarii) si un relief variat ca morfologie si complex din punct de vedere geologic. Judetul si are resedinta de judet la Baia Mare si are un numar de locuitori de 507.082(7 februarie 2007). Printre localitatile urbane ale judetului se numara: Sighetu Marmatiei; Baia Sprie, Borsa, Cavnic, Seini, Targu Lapus, Viseu de Sus.

Caracterizarea economico-sociala

Din caile de acces in judetul Maramures fac parte: aeroport (Baia-Mare, Satu-Mare); cale ferata (Timisoara-Satu-Mare-Baia-Mare; Bucuresti-Jibou-Baia-Mare;-Bucuresti-Sighetul Marmatiei); drumuri nationale (din Bihor: DN 1H, DN 19, DN 19B; din Suceava: DN 18; din Cluj: DN 1C, DN 1F, DN 1G; din Bistrita-Nasaud: DN 17C). Referitor la nivelul de dezvoltare economico-sociala al retelei de utilitati publice in judetul Maramures se inregistreaza grave disfunctionalitati in alimentarea cu energie electrica atat in mediul rural cat si in mediul urban. De asemenea poluarea straturilor freatice datorata infiltrarilor de reziduuri nemetalifere, pericliteaza grav sanatatea populatiei, chiar in arealele cu retele conventionale sau unde instalatiile de tratare suntinsuficiente sau vechi. Principalul poluant este amoniacul. Sistemele centralizate de canalizare publica sunt o problema la nivelul intregii regiuni Nord-Vest.Numarul localitatilor cu instalatii de canalizare publica era la sfarsitul anului 2005 de 99 (cu4 mai multe fata de 1995), lungimea totala simpla a retelei de canalizare avea 2571 km(extinsa cu 621 km. fata de 1995). Localitatile cu retea de apa potabila ocupa in judetul Maramures o pondere de 82.9 % in total localitati in vreme ce localitatile cu retea de canalizare ocupa o pondere de 10.6 % in total localitati. In judetul Maramures existau , la nivelul anului 2005, 289 de scoli si 9 spitale. La nivelul anului 2004 in judetul Maramures se inregistra un PIB/loc de 2249.2 euro comparative cu 2932.8 cat se inregistra la nivelul intregii tari. In ceea ce priveste populatia, rata somajului inregistrata la nivelul anului era de 4.5% si o populatie ocupata pe total economie de 200.1 persoane.

II. Prezentarea potentialului turistic al judetului Maramures

Atractii naturale

Insemnat centru turistic, situat in NV Romaniei, este strabatut de raurile Mara, Lapus, Viseu, Iza. Dintre lacuri, cel mai insemnat este lacul de acumulare Firiza pe raul omonim (la 10 km de Baia Mare). Cu valoare curativa sunt lacurile sarate Ocna Sugatag si Costiui.-In-masivul-Pietrosu-se-afla-lacul-glaciar-Iezerul.

Valea Vaserului formeaza unul dintre cele mai impresionante defile-inguste

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Valorificarea Potentialului Turistic al Judetului Maramures.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 517 cuvinte
Nr caractere:
9 283 caractere
Marime:
22.90KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
potential turistic, maramures
Predat:
Facultatea de Comert , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Turism
An de studiu:
II
Profesorului:
Padurean Mihaela
Sus!