Lanțuri muntoase

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

AFRICA

Muntii Scorpiei (Drakensberg) (Africanii spun : "Muntele Dragonului") este cel mai mare lant de munti, in Africa de Sud, ajungand pana la 3482 m in inaltime (Thabana Ntlenyana). In Zulu, este mentionata ca uKhahlamba, si in Sesotho ca Maluti (de asemenea se mai spune si Maloti). Geologic, lantul seamana cu Muntii Simien din Etiopia.

Lantul este situat in partea de est a Africii de Sud si se desfasoara pe o distanta de 1000 de kilometri de la sud-vest la nord-est. Muntii sunt strabatuti in vest raurile Orange si Vaal si in partea de est si sud, de catre un numar mai mic de rauri, Tugela fiind cea mai mare. Lantul separa Provincia KwaZulu-Natal de Provincia Free State.

Un ghid din Muntii Scorpiei descrie coasta ca fiind "paralela cu coasta de sud-est a Africii de Sud de la provincia de Nord-Est la Cape." In vecinatatea Castelului Giant oscileaza la sud-vest si intra in Capul de Est ", impartindu-se acolo in lanturile separate : Stormberg, Bamboes, Suurberg, Nieuveld si Komsberg.

AMERICA

Muntii Anzi sunt cel mai lung lant muntos din lume. Ei se intind de-a lungul coastei de vest a Americii de Sud prin Venezuela, Columbia, Ecuador, Peru, Bolivia, Argentina si Chile. Sunt alcatuiti de fapt din doua sau mai multe lanturi paralele in unele regiuni ca de exemplu in Peru, Bolivia, nordul Chile si Argentinei, unde intre lanturile muntoase sunt distante mari, delimitand intre lanturi podisul Altiplano cu lacul Titicaca. Centrul fostului imperiu Inca, orasul Cuzco, se afla in nordul acestui podis. Lungimea Anzilor Cordilieri este de aproximativ 7.500 km de la zona tropicala latitudine nordica (ca. 10? Nord) si pana in afara zonelor tropicale latitudine sudica (ca. 55? Sud). In partea sudica si in Ecuador latimea lor atinge 200 km, in schimb intre Arica (Chile) si Santa Cruz de la Sierra (Bolivia) ating pe directia est-vest latimea de peste 600 km.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Lanturi muntoase.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
4 559 cuvinte
Nr caractere:
22 241 caractere
Marime:
38.27KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
Lanturi muntoase, geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!