Deșerturile lumii

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

AFRICA

Desertul Sahara-ocupa aproape in intregime nordul Africii, extins pe 5630 km de la vest la est, respectiv de la Oceanul Atlantic si pana la Marea Rosie, si pe 1930 km de la nord la sud, de la Muntii Atlas si tarmul Marii Mediterane si pana in zona savanelor din regiunea Sudan. Sahara ocupa mari portiuni din statele Maroc, Algeria, Tunisia, Libia, Egipt, Mauritania, Mali, Niger, Ciad, Sudan si o mica parte din Senegal si Burkina Faso.

-clima este tropical-desertica, cu temperaturi medii ridicate (38 ?C), deosebit de fierbinte si uscata; vantul dominant tot timpul anului este vantul Pasat, un vant uscat ce aduce ploi rare. Variatiile mari de temperatura de la zi la noapte au determinat formarea desertului. Iarna, pe timpul noptii temperatura scade pana la -10 grade, pe cand vara atinge in timpul zilei 58 de grade Celsius. Precipitatiile sunt reduse (20-200 mm/an) si amplitudini termice diurne foarte mari (30 ?C in aer si 70 ?C pe sol). Temperatura medie a lunii ianuarie este de +10 ?C, iar a lunii iulie 35 ?C.

-vegetatia este xerofila, rara si cuprinde circa 1000 de specii. In cele circa 90 de oaze mari se cultiva curmali, legume, cereale, etc.

- fauna este foarte saraca: scorpioni, soparle, serpi, vulpi de desert, struti. Spre margini patrund uneori animale de savana.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Deserturile lumii.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 850 cuvinte
Nr caractere:
9 141 caractere
Marime:
20.60KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
Deserturile lumii, geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!