Cunoașterea stațiunilor din Bulgaria

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

DESCRIERE STATIUNI BULGARIA

Albena se afla situata in partea nordica a litoralului bulgar, pe teritoriul rezervatiei naturale Baltata. Distanta intre Albena si Bucuresti este de circa 360 km, deci este cam la aceeasi distanta cu orasul Piatra Neamt, sau cu Drobeta Turnu-Severin. Albena este mai apropiata de Bucuresti decat de Sofia - capitala Bulgariei.De la Vama Veche la Albena sunt 70km.

Albena, una din cele mai cunoscute statiuni din Bulgaria, este considerata a fi una din cele mai moderne si pline de verdeata. Insusi numele statiunii este dat dupa numele fetei - Albena -simbolul frumusetii si a puritatii in literatura bulgara. Albena este o statiune care se adreseaza familistilor . Posibilitati de cazare pe toate gusturile: de la hoteluri de 4*, la bungalow-uri si la casute de vara. Albena prezinta toate atuurile unui concediu perfect pentru toate categoriile de turisti, o lume a serviciilor de inalta calitate avand o gama foarte larga de oferte si posibilitati de recrere. Nisip fin, mare curata ca de cristal si actiune pe placul fiecaruia: fie un sejur linistit si relaxant, fie un sejur plin de activitati sportive si de divertisment - asta veti gasi in Albena. Club de yacht de elita, scoala de calarie, diving, parapanta, schi-jet, surfing, windsurfing, tir cu arcul, minigolf, bowling, biliard, tenis, fotbal, baschet, volei etc.

In statiune se afla cea mai importanta baza de tratament de pe litoralul Marii Negre, care ofera peste 120 tipuri de proceduri cu implicarea diversilor factori de tratament balnear.

Varietate mare de restaurante, cafenele, pub-uri, baruri, discoteci, taverne, cafe-baruri, amplasate in mijlocul parcului surpind privirea printr-o multitudne de culori. Puteti vizita multiple cluburi de noapte precum "Gorsky Tzar" si "Dobrudja", teatru de variete. Restaurantele ofera in principal preparate pe baza de peste.

Merita mentionate si numeroasele piscine, bazine si locuri de joaca pentru copii, acvaparcuri, discoteci pentru copii. In statiune exista si Sali de Conferinte dotate cu aparatura moderna petntru desfasurarea intilnirilor de afaceri sau festivitatilor, inclusiv posibilitati de traducere sincrona.

Se pot vizita Galeria de Icoane, Muzeul de Istorie, orasul vechi din Balcik (sec V i.C.). Deoarece anual statiunea e plina de nemti si francezi, standardul serviciilor este foarte ridicat. De asemenea exista posibilitati de calatorie pe riul Batova, de vizitare a padurii Balta - rezervatie naturala, una din putinele rezervatii in care se gaseste padurea de liane, bogata in flora si fauna. Statiunea Albena are chiar si statie meteo proprie pentru a asigura confortul planificarii vacantei.

Albena ofera diverse activitati culturale: International Children's Fest, Golden Antenna Festival of Musical and Entertainment TV Programs, Pop-Rock festival, Coast of Hope Festival. Se organizeaza multe concerte, concerte simfonice, concursuri pentru copii (desen pe asfalt), galerii de arta, teatru de papusi. Se pot oferi excursii de o zi pana la Varna, Sofia sau Istambul, excursii pe litoralul bulgar.

Plaja

In Albena lungimea plajei este de circa 6 km (un pic mai scurta decat in statiunea Mamaia) si latimea de pana la 150 m. Albena se deosebeste de Mamaia si prin structura acesteia: in Mamaia asezarea hotelurilor este liniara, in Albena seamana cu un ciorchine de struguri.

Ravda este situata la circa 3 km sud de Nessebar (6 km de Sunny Beach). Din Nessebar se ajunge foarte usor in Ravda fie pe jos fie cu transportul in comun. Ravda este o statiune micuta dezvoltata in sudul orasului - statiune Nessebar cu un pronuntat specific local. Este un loc recomandat pentru cei care cauta linistea si un peisaj marin original. Exista unitati de cazare, atat hoteluri cat si particulari cu tarife dintre cele mai bune pe litoralul bulgaresc. Avantajul major pentru turisti sunt preturile mai scazute la cazare si restaurante in comparatie cu vecinii din Sunny Beach si Nessebar.

Russalka ,cea mai nordica statiune de pe litoralul bulgar este situata intr-o zona stincoasa si spectaculoasa la doar 325 km de Bucuresti si circa 50 km de Vama Veche. Russalka este un loc deosebit si original cu o flora si fauna deosebite. Practic nu e statiune in adevartul sens ci un sat de vacanta cu circa 10 terenuri de tenis, panorama deosebita, posibilitati de inchiriere de caiac-canoe, yacht-uri, scufundarile, posibilitatile de echitatie si jacuzzi in apele minerale, clubul de arta a copiilor - toate acestea au facut din Russalka o zona dorita si tot mai des vizitata de turisti tineri sau cei care cauta linistea si izolarea . Satul de vacanta reprezinta un adevarat paradis al pasarilor, fiind amplasat pe teritoriul unei rezervatii naturale de pasari - un spectacol de vis. Amatorii de scufundari vor descoperi o lume noua, iar iubitorii de sporturi de vara vor gasi intotdeauna modalitati de practicare a acestora pe multiple terenuri de tenis, tir cu arcul, yachting. Statiunea poate fi recomandata doritorilor de vacante linistite si turism informativ, deoarece este baza perfecta de plecare pentru un lung sir de site-uri arheologice si constructii cu insemnatate istorica deosebita. Cateva idei pentru excursii: Kameny Briag (malul stancos) cu multiple pesteri si recifuri (locul favorit al studentilor, hippiotilor, al turistilor in cautare de liniste si intimitate). Yalata renumita pentru relief stincos. Amatorii de pesteri ar trebui sa retina ca marea a format in zona peste 40 de pesteri, unele cu picturi lupestre primitive. Denumirea statiunii se trage de la ametitoarele "sirene ale marilor".

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cunoasterea Statiunilor din Bulgaria.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
3 728 cuvinte
Nr caractere:
20 407 caractere
Marime:
21.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
statiune, bulgaria, litoral, mare
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Micu Veronica
Sus!