Probleme Econometrie

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

1. O companie de asigurari doreste sa isi revizuiasca primele politelor de asigurare. Cand au stabilit primele actuale ale politelor de asigurare au considerat ca dauna medie ceruta este de 1800 euro. In present, considera ca dauna medie ceruta este mai mare decat aceasta, ceea ce ar cauza pierderi mari companiei. In acest scop, ei selecteaza aleator 40 de evenimente si obtin o medie a daunelor cerute de 1950 euro. Presupunand ca deviatia standard a daunelor este de 500 euro, sa se testeze utilizand o probabilitate de garantare a rezultatelor de 99%, daca exista motiv de ingrijorare pentru compania de asigurari.

2. Pentru a incuraja studentii sa nu mai intre cu masina in campusul universitar, universitatea afirma ca in medie dureaza peste 30 de minute gasirea unui loc de parcare. Un student considera ca universitatea nu are dreptate. Pentru a dovedi acest lucru, el masoara timpul necesar gasirii unui loc de parcare cinci dati consecutive. Se obtine o medie de 20 de minute cu o abatere medie patratica de 6 minute. Testati cu probabilitate de 90% daca afirmatia universitatii este adevarata.

3. Un editor al unei edituri afirma ca timpul mediu necesar scrierii unei carti este de 15 luni. In acest scop au fost selectati aleator 15 scriitori

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Probleme Econometrie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
600 cuvinte
Nr caractere:
2 927 caractere
Marime:
8.78KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Statistică
Tag-uri:
statistici, cerinte
Predat:
la facultate
Materie:
Statistică
Profesorului:
Titan Emilia
Sus!