Analiza unui Sistem Soft

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Formularea problemei: Se propune analiza unui sistem soft care va permite comercializarea şi evidenta comenzilor electronice a unei biblioteci on-line cu carti specializate Facultatii de Matematica si Informatica.

Vom analiza sistemul soft a bibliotecii virtuale “Bibliotecasoft.md”,unde orice produs poate fi achizitionat doar prin intermediul comenzii on-line.

Acest sistem este elaborat cu scopul de a îmbunătăti activitatea studentului de a citi carti referitoare la specialitate,care nu mai sunt obligati să respecte un anume program venind la biblioteca universitatii, ci,avînd posibilitatea de a obtine informatii despre biblioteca şi cartile sale sau a lansa comenzi 24 de ore din 24,la un pret rezonabil.

Deasemenea datorită acestui site nu mai este necesară deplasarea la biblioteca facultatii,fiecare persoană care accesează site-ul poate vizualiza şi ulterior doar devenind cumpărător poate comanda de la domiciliu,în fata calculatorului analizînd şi comparînd în diferite carti.

Prin accesarea site-lui “bibliotecasoftt.md” persoana,potentialul client,poate vizualiza cartile oferite şi doar în cazul efectuării comenzilor îşi activează propriul cont de cumpărător,unde introduce date personale (nume,prenume,adresa,telefon şi email). La finalizarea procesului de introducere a datelor clientului I se oferă un coş de vînzări în care are loc selectarea produselor dorite(pe specialitate,nr. de carti) în acelaşi timp fiindu-i calculată suma totală.

La efectuarea comenzii administratiei bibliotecii va trimite un mesaj de confirmare a cumpărăturilor.

Cu ajutorul modalitătilor de transport,curier rapid,livrarea produselor are loc la adresa indicată cu achitarea plătii la domiciliu(prin prezentarea facturii fiscale),taxa fiind o carte=30 lei,iar durata expedierii fiind maxim 48 de ore.

Evidentierea şi descrierea succintă a proceselor care vor fi supuse automatizării:

În cadrul acestui sistem soft vor fi automatizate doar unele procese. Drept entitate de furnizor a datelor va servi administratorul(care introduce date despre carti,le înregistrează,poate modifica unele informatii despre carti,ex:reduceri,carti noi, sugestii de carti etc) şi clientul care introduce datele personale şi efectuează comanda.

Deasemenea putem include ca proces de automatizare tipărirea facturii de expediere de către vînzător a tranzactiei de către curier.

Entitatea din exteriorul sistemului care primeşte informatia directorului bibliotecii – despre rezultatele comenzilor în conformitate cu datele primite,acesta gestionează distribuirea cartilor necesare.

Lista cerintelor privind starea tehnologică a sistemului:

În cadrul acestui system se utilizează arhitectura client-server.Pentru accesarea acestui site,clientul are nevoie măcar de un browser web,de exemplu: Opera,Internet Explorer.

Pentru a fi realizată componenta ssoft este necesară cunoaşterea şi folosirea tehnologiei ASP.Se va utiliza softul: SQL Server,Sistemul de Operare 2000,XP,2000 Server,2003 Server,Vista,etc.

Sistemul nu este responsabil de calitatea efectuării proceselor din cadrul site-ului,acesta depinzînd totalmente de dispozitivele hardware pe care le posedă utilizatorul.

Sistemul se obligă ca toate detaliile referitoare la descrierea,preturi,imagini, durata livrării să fie cît mai precise.

1. Construirea diagramei de context şi evidenţierea entităţitor externe din mediu care comunică cu sistemul; a fluxuritor de intrare şi ieşire în/din sistem; descrierea simbolurilor utilizate.

În scopul modelării hotarelor sistemului nostru informatic şi a utilizării acestuia se va utiliza diagrama fluxurilor de date (DFD). Iniţial este necesar să proiectăm diagrama de context:

Diagrama de context reflectă hotarele sistemului şi entităţile externe (în cazul dat - Administratorul şi Clientul) cărora le revine însărcinarea de a introduce date şi a lucra cu acestea sau care obţin careva informaţii necesare.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza unui Sistem Soft.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
2 805 cuvinte
Nr caractere:
16 038 caractere
Marime:
535.34KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Sisteme de Operare
Predat:
la facultate
Materie:
Sisteme de Operare
Sus!