Windows VISTA

Extras din seminar:

Sleep

In cadrul noului sistem de operare, pentru sporirea informatiilor a fost introdusa o noua functie de management al pc-ului. Ea se numeste Sleep, si este o combinatie intre funtia Hibernate si functia Stand By. Mai intai ce fac acestea doua. Stand By, salveaza in memoria RAM toate aplicatiile deschise de pe desktopul vostru, in timp ce functia Hibernate salveaza pe hdd, o imagine a memoriei PC-ului.

Diferentele de viteza sunt evidente intre StandBy si Hibernate, insa pentru a economisi timp si a face sistemul sa ruleze mai performant, vista combina aceste doua functii. De mentionat este ca functia sleep se manifesta diferint in functie de desktop sau laptop. Daca pe desktop sunt salvate simultan atat in memoria RAM cat si in cea a hdd-ului (pentru a preveni posibile caderi ale curentului) pe laptop functia lseep salveaza informatiile doar in memoria RAM, si pe masura ce scade bateria , trece aceste informatii in memoria hdd-ulu.

SuperFetch

E ceva ce nu se vede, si care probabil nici nu trebuie sa fie smtit. Raspunsul aplicatiilor in general depinde de cantitatea de memorie necesara rularii lor, daca pornim un 3dsmax o sa dureze ceva vreme pana cand putem sa incepem sa lucram, sau adobe, samd. Aceste lucruri au loc deoarece aplicatiile sunt incarcate in memorie mai greu. Dar ce s-ar intampla daca sistemul de operare ar fi “inteligent” si daca el ar stii datorita un scheme de procesare proprie fiecarui utilizator, ce programe acesta ruleaza in general. Si in ce zile, sau intre ce ore. Acest lucru este realizat de SuperFetch, aplicatia ce realizeaza un smart memory management in cadrul Windows Vista.

ReadyBoost

Pentru ca viteza de transmisie intre un device FLASH si procesor este mai mare decat cea intre procesor si hdd

ar fi util sa putem folosi un flash card pentru a mari memoria disponiliba pentru sitemul nostru. De altfel hdd-urile hibride, sau cele care vor ingloba in mare parte tehnologie flash deja sunt dezvoltate for inlocui actualele hdduri. Deci astaeste rolul lui ReadyBoost, sa ne mareasca memoria disponibila sistemului nostru permitandu-ne astfel sa rulam aplicatii mai puternica si care sa aibe un timp de raspuns mai bun.

Ready Drive

Este tehnologia care permite sistemelor de operare ce sunt echipate cu driverui hibride sa ruleze mai rapid si sa realizeze operatiile de hibernate //sleep samd in tr-un timp cat mai scurt. Deoarece se economiseste cantitatea de date ce sunt scrise catre hdd, putem sa eliminam si o parte din defectele provocate de defectarea acestuia din urma.

Observații:

PPT windows VISTA MicrosoftDays 2006

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Windows Vista.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8.5/10 (9 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Marime:
1.44MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Rețele
Predat:
la facultate
Materie:
Rețele
Profesorului:
Catalin Criveteanu
Sus!