Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Biserica noastra aranduit felurite zile de pomenire pentru cei 12 Apostoli alesi de Mantuitorul Iisus Hristos si o zi speciala pentru pomenirea tuturor, mai precis la 30 iunie, sarbatoare numita ,,Soborul Sfintilor 12 Apostoli", deci a doua zi dupa sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Azi praznuim numai pe unul dintre ei, pe Sfantul apostol Andrei, ,,cel intai chemat", pe care noi romanii il consideram primul care ,,a chemat" la Hristos pe unii dintre stramosii nostri geto-daci.

Cine era Sfantul Andrei? Era frate cu Simon Petru, cel mai in varsta dintre Apostoli, tatal lor fiind pescarul Iaon din localitatea Betsaida, situata pe tarmul Lacului Ghenizaret, deci in nordul Tarii Sfinte, in provincia Galileea. Amandoi s-au numarat printre ,,ucenicii"Sfantului Ioan Botezatorul, ascultand timp indelungat predicile din pustiul Iordanului, cu indemnuri la pocainta si cu proorocia despre venirea lui Mesia. A fost si el martor, alaturi de alti ucenici, la botezul Domnului si la cunoscuta convorbire dintre Iisus si Ioan, intarindu-se in convingerea ca Acesta era Mesia cel prezis de prooroci.

Chemarea lui Andrei la apostolat s-a petrecut mai tarziu, fiind relatata si in pericopa evanghelica citita astazi (Ioan I, 35-51; cf. Matei IV, 18-20 si Marcu I, 16-20). Sfintele Evanghelii il mentioneaza doar de doua ori: la inmultirea painilor (cf. Ioan VI, 8-9) si dupa invirea lui Lazar (Ioan XII

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Predica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 263 cuvinte
Nr caractere:
5 698 caractere
Marime:
10.82KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Religie
Tag-uri:
credinta, dumnezeu, religie, predica
Predat:
la facultate
Materie:
Religie
Sus!