Studiu de Caz

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Filimon Daniel are 15 ani si este elev in clasa a IX-a. Acesta este aproape de necontrolat, conform spuselor profesorilor sai. Ii place sa fie in centrul atentiei, facand tot posibilul pentru a capta privirile celor din jur: tipete pe coridoarele scolii, cuvinte si gestuir vulgare, obscene, culminand chiar si cu batai repetate cu colegii sai. Au fost zile in care fara sa spuna un cuvant a plecat de la ore in primul semestru, iar in al doilea semestru a ramas corigent la doua materii, celelalte medii ale acestuia ridicandu-se destul de rar peste media ,,cinci", media la purtare fiindu-i de ,,sase". Totusi, avand in vedere spusele profesorilor sai este un baiat inteligent, care dispune de o resursa cerebrala destul de consistenta. Cea mai mare problema ar fi ca incearca sa-i atraga si pe colegii sai in fuga de la ore, prin diferite metode. Implicit, acest lucru atragea dupa sine o multitudine de minciuni spuse profesorilor sai, pe care incerca sa-i pacaleasca astfel. Este la curent cu tot ceea ce se intampla in scoala si nu numai, astfel adesea se ia la cearta cu profesorii sai, acestia ajungand deseori in ipostaza de a nu putea tine ora din cauza lui Daniel. Solutia fiind de multe ori notarea acestuia cu note minime si expulzarea acestuia din clasa.

In timpul interviului pe care i l-am luat lui Daniel am aflat ca mai are doi frati acasa, parintii au o firma de utilaje agricole, se ocupa destul de putin de copii, astfel deseori acestia sunt lasati in grija bunicii lor (o femeie in varsta de peste 70 de ani, care normal ca nu le poate face acestora sub nici o forma). Beneficiind de o stare materiala destul de buna, parintii incearca sa-si compenseze lipsa de langa copii cu tot felul de cadouri (cele mai multe mepotrivite pentru niste coii). Daniel este cel mai mare dintre frati, situatie de care profita din plin, deoarece deseori se intampla sa-i puna pe fratii mai mici in subordinea sa, sa-i ghideze dupa reguli stabilite de el. S-a intamplat de mai multe ori sa-i palmuiasca daca nu fac ceea ce zice el, comportandu-se precum tatal sau daca greseste cu ceva.

Baiatul nu prea ajuta la treburile casei, dat fiind faptul ca parintii acestuia sunt prea ocupati cu firma lor si au prea putin timp sa se ocupe de ei. Majoritatea timpului si-l petrece singur (majoritatea acestuia, normal, jucand diverse jocuri violente pe calculator), dar daca nu indeplineste cerintele tatalui sau in ceea ce priveste gospodaria casei acesta primeste bataie, fiind apreciata de tatal acestuia ca fiind unica solutie ce poate avea rezultate (,,ca asa a patit si el cind era mic"). Mama lui nu este de acord cu

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de Caz.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 974 cuvinte
Nr caractere:
8 719 caractere
Marime:
14.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Psihopedagogie
Tag-uri:
educate, familie
Predat:
la facultate
Materie:
Psihopedagogie
Sus!