Multiculturalitatea

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Am ales sa prezint aspecte din mai multe tari pentru a avea o perspectiva mai clara asupra acestor situatii dificle generate de elementele de multiculturalitate.

In ELVETIA de exemplu:

In public

Calitatile pe care elevetienii le apreciaza la ceilalti sunt modestia, sinceritatea, responsabilitatea, onestitatea, disciplina personala si stabilitatea emotionala. Ca sa nu fiti surprinsi de o remarca usturatoare la un comportament considerata nepoliticos, evitati sa va tineti mainile in buzunare in timp ce vorbiti, sa bateti un coleg cu palma pe spate sau sa ridicati degetul in aer cand vreti sa aratati ceva. A nu oferi loc persoanelor mai in varsta, cu disabilitati etc. In mijloacele de transport public este de neacceptat.

Discutiile formale

Elvetienii de etnie germana trec de obicei direct la subiectul discutiei, pe cand cei francezi si italieni prefera incalzirea atmosferei prin discutii "marunte". Indiferent de zona din care provin, elvetienii privesc afacerile in modul cel mai serios, umorul nefiind apreciat.

In acest mediu conservator, elvetienii evita riscul. Astfel, ei au nevoie de multe informatii si argumente pentru a accepta o propunere. In plus, datorita importantei traditiei si eficientei, orice schimbare este precedata de o atenta planificare.

Bibliografie:

www.diplomacy.ro

www.cariereonline.ro

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Multiculturalitatea.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 002 cuvinte
Nr caractere:
5 250 caractere
Marime:
11.86KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Negociere
Tag-uri:
Multiculturalitatea, marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Negociere
Sus!