Seminar / Merceologie / Facultate
Siguranta alimentara se refera la conditiile si practicile rezervate calitatii alimentelor in prevenirea contaminarii si imbolnavirii. Ce sunt alimentele sigure? Toate alimentele oferite consumatorilor trebuie sa fie in concordanta cu standardele (EU) privind siguranta alimentara... citeste tot seminarul
Seminar / Merceologie / Facultate
Cum se obtin alimentele modificate genetic? Cea mai utilizata tehnica de modificare a identitatii genetice a organismelor vii este tehnologia ADN-ului recombinat. Aceasta metoda consta in luarea de la organismul donor a genei care ne intereseaza si introducerea ei intr-o molecula de... citeste tot seminarul
Seminar / Merceologie / Facultate
Caracteristici Conditii de admisibilitate Aspect Masa omogena, lucioasa, fara picaturi de apa in sectiune. Pentru grasimile tartinabile, masa onctuoasa Culoare Alb pana ia galbui; se admite o usoara inchidere la culoare Ia suprafata, pe o adancime de max. 1 mm, in perioada 1 noiembrie... citeste tot seminarul
Seminar / Merceologie / Facultate
Caracteristici Conditii de admisibilitate ambalajului Ambalaj curat, marcat corespunzator produsului Lichid omogen, fie limpede, fie opalescent, fara sediment sau impuritati in suspensie, cu culoare specifica materiilor prime folosite Consistenta Fluida Miros Placut, aromat,... citeste tot seminarul
Seminar / Merceologie / Facultate
Caracteristici Paste obisnuite Paste superioare Aspect suprafata neteda, mata, fara urme de faina neframantata, se admit as?peritati mici, indoituri usoare si deformari neinsemnate; la macaroane si spaghete, se admite o incovoiere cu sageata de max. 1,5 cm. suprafata neteda, fara... citeste tot seminarul
Seminar / Merceologie / Facultate
Caracteristici Tip de zahar cristal Alb nr.1 Alb nr.2 Alb nr.3 Alb nr.4 Conditii de admisibilitate Culoare Alba, cu stralucire caracteristica Alba pana la slab galbuie, cu stralucire caracteristica Aspect in stare solida Cristale uscate, uniform calibrate, nelipicioase,... citeste tot seminarul
Seminar / Merceologie / Facultate
Arbusti fructiferi se cultiva pentru fructele sale deosebit de apreciate atat pentru consumul in stare proaspata, cat si pentru industrializare sub forma de dulceata, compot, gem, sirop, suc, inghetata etc.fiind foarte apreciate datorita calitatilor gustative ale fructelorDeasemenea au... citeste tot seminarul
Seminar / Merceologie / Facultate
Fructele simburoase se caracterizeaza printr-un colorit placut, sunt suculente, bogate in glucide, usor asimilabile. Fructe din aceasta grupa sunt valoroase datorita continutului in substante minerale (Fe, P, K, Na, Ca) si in vitaminele A,C si E. Pe linga aceasta ele mai sunt si o... citeste tot seminarul
Seminar / Merceologie / Facultate
1. BAZELE MERCEOLOGIEI 1.1.OBIECTUL, CONTINUTUL SI SARCINILE MERCEOLOGIEI, CLASIFICAREA, COMPONENTA SI STRUCTURA MARFURILOR 1. Prezentati sortimentul marfurilor (gama sortimentala): notiune, semnificatia si rolul social-economic, tipurile si definitia lor, laturile si principiile... citeste tot seminarul
Seminar / Merceologie / Facultate
Introducere In lucrarea de fata vom realiza un studiu pe tema calitatii serviciilor de alimentatie in cadrul restaurantului ,,Casa Cornu". In urma acestui studiu vom determina nivelul la care se ridica serviciile de alimentatie din acest restaurant din punct de vedere calitativ,... citeste tot seminarul