Cum funcționează turbosuflanta

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Turbocompresoarele sunt dotare standard pe majoritatea motoarelor de performanta pentru ca ele cresc raportul putere-greutate. Si asta o fac folosind o tehnologie foarte interesanta. Afla cum turbosuflanta creste viteza.

Cand oamenii vorbesc despre masini de curse sau masini sport de mare performanta, sigur se va vorbi si despre turbina.

Turbocompresorul apare si la motoare diesel mari. Un turbocompresor poate mari puterea unui motor fara a-i creste semnificativ greutatea, din acest motiv este asa de popular.

Mai departe veti afla cum un turbocompresor creste puterea unui motor si cum functioneaza in conditii extreme. Veti afla si cum pot gazele de evacuare, lame ceramice si rulmentii sa ajute turbocompresorul sa isi faca treaba si mai bine.

Ce este un turbocompresor?

Turbocompresoarele sunt sisteme de inductie fortata. Ele comprima aerul care intra in motor. Avantajul comprimarii aerului este ca ii permite motorului sa introduca mai mult aer in cilindru, iar mai mult aer inseamna si ca mai mult combustibil poate fi introdus. Prin urmare se obtine o putere mai mare cu fiecare explozie din fiecare cilindru. Un motor dotat cu turbo produce mai multa putere decat acelasi motor fara turbo. Turbina poate creste semnificativ raportul putere-greutate al masinii.

Pentru a obtine acest efect, turbocompresorul foloseste gazele de esapament de la motor pentru a invarti o turbina care la randul ei invarte o pompa de aer. Turbina din turbocompresor se invarte la viteze de pana la 150.000 rotatii pe minut (rpm) De aproximativ 30 ori mai repede decat orice motor de masina poate sa functioneze. Din moment ce este legat lasistemul de evacuare, temperatura in turbina este de asemenea foarte ridicata.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cum Functioneaza Turbosuflanta.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 610 cuvinte
Nr caractere:
8 745 caractere
Marime:
14.87KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Mecanică
Tag-uri:
putere, forte, motor
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Sus!