Circuite Programabile

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Lucrarea prezinta principalele tipuri de circuite programabile, etapele din cadrul procesului de proiectare utilizand circuite logice programabile, structura sistemului CAD Xilinx WebPACK si un exemplu simplu de proiectare utilizand acest sistem.

2. Consideratii teoretice

2.1. Circuite logice programabile

Circuitele logice programabile, cunoscute si sub forma acronimului PLD (Programmable Logic Device), sunt circuite integrate care contin un numar mare de porti sau celule a caror interconexiune poate fi configurata sau "programata" pentru a implementa orice functie combinationala sau secventiala dorita. Pentru programarea circuitelor PLD se utilizeaza doua tehnici: programarea prin masti, care se efectueaza in timpul procesului de fabricatie, sau programarea de catre utilizator, pentru care se utilizeaza echipamente de programare cu costuri reduse. Multe circuite PLD pot fi reprogramate de utilizator de multe ori, motiv pentru care ele sunt avantajoase pentru realizarea prototipurilor unui nou produs.

Conexiunile programabile intre elementele logice ale unui circuit PLD contin comutatoare realizare de obicei cu tranzistoare sau antifuzibile (uneori fuzibile). Portile logice programabile ale unui circuit PLD pot fi reprezentate in mod simplificat ca in Figura 6.1(b). In locul unor linii de intrare multiple la fiecare din aceste porti, ca in Figura 6.1(a), in reprezentarea simplificata s-a figurat o singura linie. Semnul x indica o conexiune programabila a unei linii de intrare la o poarta logica. Absenta semnului x indica faptul ca respectiva conexiune a fost programata in starea deconectata.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Circuite Programabile.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 990 cuvinte
Nr caractere:
11 139 caractere
Marime:
124.30KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Mecanică
Tag-uri:
circuit, informatica
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Sus!