Ansambluri în Solidworks

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Fisierele ansamblu au extensia sldasm. Pentru a deschide un fisier tip ansamblu , in fereastra NEW Solid Works Document se alege optiunea assembly. Un ansamblu este format din piese si/sau alte subansambluri, denumite pe scurt componente , legate intre ele.

Exista doua metode principale de proiectare a unui ansamblu: de jos in sus (bottom-up) si de sus in jos (top-down). Prima este cea mai uitlizata, fiind considerate metoda traditionala. Sunt create piesele componente, inserate apoi in ansamblu, in final fiind create legaturi intre ele pentru a le definitive pozitiile in cadrul ansamblului, Metoda este ideala atunci cand se construiesc ansambluri pe baza unor piese existente, fiind cu deosebire de preferat daca nu este necesara crerea unor referinte care sa controleze forma si dimensiunile unor componente in raport cu altele.

Metoda top-down difera prin faptul ca se incepe lucrul in fisierul ansamblu, fara ca toate componentele (sau chiar nici una) sa fi fost modelate in prealabil. Geometria unei piese poate fi folosita pentru a define geometria alteia, sau pentru a crea caracteristici dupa ce piesele au fost asamblate (de exemplu, gaurirea unui pachet de piese). Se poate incepe cu o schita a ansamblului, prin care se definesc pozitiile pieselor fixe, planele necesare etc. Se modeleaza apoi piesele, facand referire la aceste definitii. In alta varianta poate fi introdusa o piesa modelata anterior si care poate fi considerate piesa principala a ansamblului, urmand ca celelalte piese sa fie construite in raport cu dimensiunile si forma geometrica a acesteia. Modificarea dimensiunilor si formei piesei originale va conduce la modificarea automata a formei si dimensiunilor pieselor construite in raport cu aceasta.

O componenta poate fi utilizata de mai multe ori in acelasi ansamblu în fereastra caracteristicilor, denumirea ei este urmata de sufixul <n>. Pentru fiecare aparitie a piesei, numarul intreg n este incrementat cu o unitate. De asemenea , componentele sunt precedate de un prefix care indica gradul de definire a pozitiei piesei ininteriorul ansamblului, cu urmatoarele semnificatii:

(-) pozitia nu este complet definite;

(+) pozitia este supradefinita;

(f) piesa este considerate fixa in spatiu( nj poate fi mutate sau rotita);

(?) pozitia piesei nu poate fi determinate.

Absenta prefixului arata ca piesa este complet definite.

ADAUGAREA COMPONENTELOR IN ANSAMBLU

Atunci cand adaugati o componenta intr-un ansamblu programul creaza de fapt o legatura intre fisierul componentei si fisierul ansamblu. Aceasta inseamna ca datele privind constructia componentei raman in fisierul ei, fara a fi duplicate si in fisierul ansamblu. Orice modificare ulterioara a componentei se va refelcta si in ansamblu. De fiecare data cand deschideti un fisier ansablu, managerul de comenzi va afisa bara Assemlies. Prima piesa inserata este fixa. Este de preferat ca, in cazul preimei piese inserate, originea acesteia sa coincide cu originea nouluiansamblu. Acest lucru se intampla atunci cand, la inserarea piesei, trecand cursorul peste originea ansamlului, el capata forma:

Exista mai multe metode de adaugare a compoentelor.

Crearea unui ansamblu dintr-o piesa sau subansamblu

1. Cu fisierul piesei sau subansamblului deschis, apasati butonul Make Assembly from Part/Assembly , sau selectati din meniul principal File, Make Assembly from Part/ Assembly. Se deschide un ansamblu nou, avand active fereastra de proprietatis a functiei Insert Component.

2. Efectuati clic in ecranul grafic pentru a adauga piesa sau subansamblul.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ansambluri in Solidworks.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
4 918 cuvinte
Nr caractere:
28 686 caractere
Marime:
2.87MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Mecanică
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Sus!