Responsabilitatea socială

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

UNION FENOSA:

Printr-un efort comun vom avea cu totii doar de castigat

Un arbore pentru Moldova este un proiect realizat de I.C.S. ,,RED UNION FENOSA" S.A. la finele lunii octombrie in apropiere de satul Ciocmaidan din UTA Gagauza. Proiectul se incadreaza in politica de responsabilitate social-corporativa (RSC) a intreprinderii si este unul din multele de acest fel orientate catre comunitate. Fiind estimat la circa 95.000 lei, scopul sau a fost plantarea a 20 de hectare cu material saditor. Cu trecerea anilor, peste campurile de acolo se va ridica o padure de salcami albi si zarzari salbatici, artari, frasini si arbusti de macese.

Daruieste un zambet

La 3 octombrie in Parcul Dendrariu din capitala s-a desfasurat concertul final al primului Festival pentru copii cu dizabilitati din internatele tarii. Deoarece la eveniment au putut participa institutii si agenti ce au in vizor protectia copiilor si a drepturilor lor sau desfasoara proiecte in benficiiul copiilor cu dizabilitati, I.C.S "RED UNION FENOSA" S.A. a sustinut organizarea concertului la care au participat copii din Moldova, Norvegia si Ucraina.

Intreprinderea a prezentat in cadrul acestuia proiectul ,,Ziua Solidara", implementat in RM cu incepere din 2002 si adresat copiilor cu vederea slaba, acestea obtinand astfel posibiltiatea de a lua examenele de bacalaureat si, gratie sustinerii continue a RED UNION FENOSA, sa-si faca studiile la institutii superioare de invatamant.

La 3 octombrie pavilionul RED UNION FENOSA a fost asaltat de copii, participanti sau spectatori, care au putut sa cunoasca materialele referitoare la proiectul amintit si sa sa comunice pe viu cu beneficiarii ,,Zilei Solidare", astazi masteranzi la diverse institutii din capitala.

In plus, vizitatorii pavilionului au folosit imediat cadoruile oferite si fiecare dintre ei au lasat la plecare cate un desen extraordinar, confirmand ca, in pofida faptului ca in ziua respectiva nu au reusit sa ajunga cu totii pe scena, dizabiltiatea nu este un motiv pentru a fi exclusi si ei stiu si pot sa se manifeste pe deplin.

Proiectul "Daruieste un zambet", a fost lansat la 12 iulie curent, la initiativa organizatiei "ANOTHER SMILIG FACE" (Norvegia) si asociatiei "VITA", printrun turneu de binefacere format din 20 de concerte in centrele raionale din toata republica, dar si in internate.

I.C.S "RED UNION FENOSA" S.A. se pozitioneaza ca o intrepridnere activa in teme de RSC.

Un arbore pentru tineri

In calitate de promotor activ al principiilor de responsabilitate social-corporativa in Moldova, fiind membru al consiliului coordonator al retelei locale a Pactului Global, intreprinderea RED UNION FENOSA in colaborare cu PNUD-Moldova si primaria or. Calarasi a lansat proiectul ,,Un arbore pentru tineri".

In cadrul acestuia s-a procedat la restabilirea unui spatiu verde cu suprafata de 36 ari in orasul Calarasi si amenajarea unui teren-laborator pentru lectii practice in aer liber cu participarea studentilor si elevilor.

In intentia de a antrena populatia locala si tinara generatie intr-o actiune pentru propria comunitate, Fundatia UNION FENOSA a anuntat in luna martie 2008 un concurs al proiectelor de amenajare a spatiului, propunindu-le participantilor sa elaboreze si sa prezinte grafic viziunea lor asupra viitorului parc, spatiu de agrement si de studiu.

Moldcell:

Bursa Moldcell

Acest proiect face parte din seria de activitati MOLDCELL care promoveaza business-ul social responsabil si isi propune nu doar sustinerea financiara a tinerilor, dar si pregatirea unei noi generatii de cadre profesioniste cu viziuni europene asupra muncii si mediului de afaceri, oferindu-le oportunitati de angajare intr-o companie multinationala.

Apreciind performantele tinerilor, atinse in cadrul proiectului derulat in anii precedenti, MOLDCELL a decis sa mareasca:

- valoarea bursei lunare de studiu, de la 100 la 120 dolari SUA care se va acorda pentru perioada noiembrie 2007- iunie 2008;

- numarul de burse de la 15 la 20. Astfel, fiecare dintre cei 20 de bursieri vor beneficia pe parcursul acestei editii a proiectului de 960 de dolari SUA.

Proiectul ,,Bursa MOLDCELL 2007-2008" este adresat studentilor din ultimul an de studiu ai 6 universitati din capitala, Balti si Cahul. Valoarea totala a burselor preconizate pentru editia 2007-2008 a proiectului constituie 19.200 dolari SUA, de care vor beneficia timp de 8 luni 20 de studenti.

La finele anului de studiu celor mai buni bursieri li se va oferi oportunitatea de a deveni membri oficiali ai familiei MOLDCELL. Compania considera ca angajatii sai constituie cel mai valoros potential intelectual pe care il poseda si se bucura de faptul ca deja 8 bursieri din editiile anterioare au fost recrutati si isi desfasoara activitatea in cadrul MOLDCELL.

Campionatul Competitiilor Manageriale

Pentru al doilea an in Moldova deruleaza campionatul de Competitii manageriale - un concurs in care se avanta cei mai activi si ingeniosi tineri, studenti ai facultatilor de economie si managerii incepatori in varsta cuprinsa intre 19 si 25 ani. La campionat s-au inscris 120 de doritori, obtinand calificare doar 32 dintre ei. Timp de doua zile, 9-10 noiembrie, tinerii finalisti au concurat in maiestria de a solutiona diverse cazuri conflictuale si problematice cu care se confrunta intreprinderile in activitatea lor zilnica. Tinerii au impresionat comisia de jurizare prin capacitatea lor de comunicare, puterea lor de persuaziune precum si prin abordarea serioasa , oferind solutiile constructive si neordinare.

Campioantul a fost organizat de catre Federatia de maiestrie manageriala din Moldova, prin concursul scolii de business-comunicare si agentia Parc Communications.

Moldcell a sustinut competitia nu doar in calitate de membru al comisiei de jurizare, dar si a oferit premiul mare pentru castigatorul - Gheorghii Calev - o bursa Moldcell, care presupune un suport financiar in valoare totala de 960 dolari SUA, o sustinere din partea echipei de conducere Moldcell in vederea obtinerii experientei in cadrul companiei, ca ulterior sa fie precautat pentru un post de angajare.

Compania Moldcell sustine diverse initiative de promovare a tinerilor, considerand

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Responsabilitatea sociala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 922 cuvinte
Nr caractere:
10 828 caractere
Marime:
18.08KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Management
Tag-uri:
societate, politica sociala
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!