Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

El se intinde in esenta in toata lumea dominata de catolicism, ajungand la noi, de ex in Transilvania, ba chiar ajungand odata cu cruciatii care cuceresc o parte din Palestina (stil romanic)

Perioada aceasta coincide cu o anumita dezvoltare a europei care iese din partea cea mai intunecata a evului mediu. Exista o crestere a populatiei cu niste randamente agricole mai bune, se introduc unele noi tehnologii cum ar fi mara cu apa, asa numitul atelaj modern.

In jurul anului1000 apare un atelaj mai bun, mai eficient, mai rapid. Asolamentele agricole incep sa apara. "roaga-te cu munceste"- calugari cu activitatea religioasa, dar si cu act practica, de munca, de camp si actv scriptorica.

Se intensifica studiul autorilor. Este epoca de aur a dividialitatii. Regele este lipsit de foarte mari puteri, sau cel putin numai in teritoriul regal, el in schimb depinde de marii baroni. Baronii detin proprietati ereditare, care au la randul lor vasali, legati intre ei prin juraminte de vasalitate. Important este aceasta impartire a lumii, cu dialecte diferite, limbi diferite, in fiecare zona obiceiurile sunt diferite, e o anumita unitate data de latina.

Domina ci principiul ierarhiei deasemenea, pornind de la Dzeu, ingerii continuand cu papalitatea. In orient imparatul este mai presus de papa, in occident exista conflicte intre ei. Ierarhia se continua cu principii, baronii pana la ultimul om dupa care se continua cu lumea animala si asa mai departe. Iarahia sociala este cuprinsa intr-o ierarhie imensa naturala, stabilita de Dzeu.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Romanic.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 149 cuvinte
Nr caractere:
6 684 caractere
Marime:
1.50MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Istoria Artelor
Tag-uri:
stil, romanic
Predat:
la facultate
Materie:
Istoria Artelor
Sus!