Noțiuni generale despre carne

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

CARNEA (materie prima)

Prin carne se intelege musculatura striata a carcasei impreuna cu toate tesuturile cu care se afla in conexiune naturala: tesutul conjunctiv, tesutul gras, tesutul osos, vasele de sange si nervii care se gasesc in musculatura striata.

In functie de principalele surse de provenienta a materiei prime, o clasificare se poate face astfel: carne de porc, carne de bovine, carne de pasare (pui si curcan) si carne de ovine.

Structura histologica a carnii - Sub aspect histologic, carnea este compusa din tesuturile : epitelial, nervos, sanguin, conjunctiv si muscular. Tesutul conjunctiv, component major al carnii, este reprezentat de : tesutul conjunctiv lax, tesutul conjunctiv reticular, tesutul adipos, tesuturile conjunctive fibroase, tesutul cartilaginos si tesutul osos.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Notiuni generale despre carne.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 297 cuvinte
Nr caractere:
6 502 caractere
Marime:
18.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
Carne, tesuturi
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!