Seminar / Industria Alimentara / Facultate
Congelarea cu azot lichid Congelarea consta in racirea produselor alimentare pina la temperaturi inferioare punctului de solidificare a apei continute in produs, adica o racire cu formare de cristale de gheata. Scopul principal al congelarii este conservarea produselor alimentare... citeste tot seminarul
Seminar / Industria Alimentara / Facultate
Mecanismele, masinile si aparatele sunt alcatuite din parti mecanice care pot fi calculate si proiectate separat, acestea numindu-se ?organe de masini?. O trasatura caracteristica a tehnicii moderne este tendinta de proiectare la parametrii tehnico-economici, ergonomici si estetici... citeste tot seminarul
Seminar / Industria Alimentara / Facultate
CARNEA (materie prima) Prin carne se intelege musculatura striata a carcasei impreuna cu toate tesuturile cu care se afla in conexiune naturala: tesutul conjunctiv, tesutul gras, tesutul osos, vasele de sange si nervii care se gasesc in musculatura striata. In functie de principalele... citeste tot seminarul
Seminar / Industria Alimentara / Facultate
CARNEA - notiuni generale CARNEA (materie prima) Prin carne se intelege musculatura striata a carcasei impreuna cu toate tesuturile cu care se afla in conexiune naturala: tesutul conjunctiv, tesutul gras, tesutul osos, vasele de sange si nervii care se gasesc in musculatura striata.... citeste tot seminarul
Seminar / Industria Alimentara / Facultate
PARTEA I - Calculul valorii energetice, al valorii biologice si al gradelor de acoperire pentru un meniu la alegere. 1- Tipul de meniu ales este CINA. 2- Materiile prime alese sunt : Peste cod Ou de gaina Morcovi Dovlecei Conopida Usturoi Unt Smantana Lamai Vin demidulce citeste tot seminarul
Seminar / Industria Alimentara / Facultate
1. Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala (IDSA) 2. Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara (IISPV) 3. Institutul pentru Controlul Medicamentelor si Produselor Biologice de Uz Veterinar (ICPBMV) 3.1 COMPARTIMENTUL INSPECTII SI CONTROL - Evalueaza documentatia... citeste tot seminarul
Seminar / Industria Alimentara / Master
Scopul alegerii temei Motivatia alegerii temei o reprezinta faptul ca imi doresc sa aflu cat mai multe despre boala care este provocata de acesti viermi, consecintele pe termen scurt si lung ale acesteia, sursa de agent patogen, modul precum si tehnicile de depistare a bolii, dar poate... citeste tot seminarul
Seminar / Industria Alimentara / Facultate
Aditivii sunt substante care se adauga in produsele alimentare pentru conservarea lor, pentru a le imbunatati aroma si aspectul sau pentru a le imbunatati textura. Exista aditivi care au fost folositi cu secole in urma cum ar fi otetul pentru conservare si pentru acidifiere, sarea ca si... citeste tot seminarul
Seminar / Industria Alimentara / Facultate
Multi evita salamurile, ca sa scape de E-uri, dar in produsele premium apa, sarea si polifosfatii sunt introdusi pe scara larga prin tehnica numita "injectare". Dupa dopajul cu acul si seringa, carnea rezista in galantare si trei saptamani. Informatiile despre carnea... citeste tot seminarul
Seminar / Industria Alimentara / Facultate
TERMENI SI ABREVIERI 1.A CONTROLA: luarea tuturor masurilor necesare pentru a asigura si mentine conformitatea cu criteriile stabilite in Planul HACCP; 2. CONTROL: situatia in cadrul careia se urmeaza procedurile corecte si se intrunesc criteriile; 3.MASURA DE CONTROL: orice actiune... citeste tot seminarul