Regiunea Andaluzia

Extras din seminar:

Andaluzia este una dintre cele 17 comunitati autonome administrative care alcatuiesc Spania. Cu o suprafata de 87.268 km formeaza 17,2% din teritoriul statului.

Regiunea se divide la randul sau in opt provincii care poarta in general numele celui mai important oras din zona: Sevilla, Cadiz, Granada, Huelva, Jaen, Cordoba , Almeria , Malaga. Capitala administrativa a comunitatii este la Sevilla.

Andaluzia are o clima mediteraneana. Regiunea este traversata de raul Guadalquivir si este inconjurata de muntii Sierra Morena si Sistemas Beticos. Pe teritoriul sau se gasesc multe ecosisteme unice.

Din punct de vedere demografic, Andaluzia se situeaza pe primul loc intre comunitatile autonome din Spania, avand 8,3 milioane de locuitori.

Numarul imigrantilor a explodat in Spania in ultimii zece ani, ajungand de la 500.000 in 1996 la circa 4,5 milioane in 2008, la o populatie de 45 de milioane.

8.13% din populatia andaluza reprezinta cetateni straini. Imigrantii sunt inegal distribuiti in regiuni: Almeria este provincia in care se regaseste cel mai mare procent din populatia straina (21%), in timp ce Jaén (2.92%) si Córdoba (3.08%) sunt situate la polul opus din acest punct de vedere.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Regiunea Andaluzia.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Marime:
1.63MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!