Credit de consum

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Identitatea si datele istorice ale creditorului/intermediarului de credit

Fondata in 1916, Piraeus Bank a trecut printr-o perioada in care a fost proprietate ti a fost condusa de catre Stat inainte sa fie privatizata in decembrie 1991. Astazi, Piraeus Bank conduce un grup de companii care acopera toate activitatile financiare si bancare de pe piata Greciei (banca universala). Piraeus Bank Romania si-a inceput activitatea in Romania in anul 2000, prin deschiderea de sucursale in tara si in Bucuresti.

In 1994, Alpha Bank Group, impreuna cu Banca Europeana pentru Reconstructie si dezvoltare (BERD), puneau bazele Alpha Bank in Romania, sub denumirea de Banca Bucuresti. Era prima investitie bancara straina intr-un mediu economic necristalizat, marcat de evolutii imprevizibile si de momente de declin economic. La inceputul anului 2000, Banca Bucuresti a fost redenumita Alpha Bank Romania pentru a sublinia apartenenta la Grup, iar in anul 2005 Alpha Bank Ae devine actionar majoritar.

Operatiunea de creditare priveste doua parti, in cazul dat - banca si individul. Piraeus Bank si Alpha Bank sunt partea care acorda creditul (creditorul) iar individul - partea care il primeste (debitorul).

Bibliografie:

www.piraeusbank.ro

www.alphabank.ro

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Credit de consum.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
844 cuvinte
Nr caractere:
4 673 caractere
Marime:
31.29KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
Credit de consum, banca
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!