Anunțuri surpriză

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Varianta surpriza impotriva crizei euro: bancile centrale ar putea fi lasate sa finanteze prin FMI deficitele statelor

Bancile centrale din statele zonei euro ar putea finanta indirect deficitele statelor proprii printr-o schema care include Fondul Monetar International (FMI), situatie care ar aduce un plus de circa 200 de miliarde de euro in lichiditati pentru restrangerea crizei, sustin doua surse apropiate negocierilor de la varful blocului comunitar, citate de Bloomberg.

Presedintele Bancii Centrale Europene Mario Draghi si-a dat acordul pentru intocmirea unui plan de lucru pentru aceasta ipoteza, au declarat sursele care au refuzat sa fie identificate. Nevoia pentru noi instrumente anti-criza a aparut dupa ce eforturile de majorarea a Fondului European pentru Stabilitatea Financiara la 1.000 de miliarde de euro au esuat.

Conform planului, bancile centrale din zona euro vor recicla finantarea prin intermediul FMI, care la randul sau va sustine programele de imprumut ale Italiei si Spaniei, statele considerate a fi cele mai vulnerabile, sustin sursele.

Pentru guvernele tarilor bogate, cum este Germania, care nu accepta sa acopere alte cheltuieli ale regiunii, ideea ar furniza o sursa proaspata de fonduri fara sa incalce reglementarile UE care interzic bancilor centrale sa finanteze direct deficitele guvernelor.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Anunturi surpriza.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
708 cuvinte
Nr caractere:
3 607 caractere
Marime:
13.81KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
Anunturi surpriza, zona euro
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!