METc-Subiecte pt Examen

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Se da schema unei punti de c.a. Sa se deduca relatia de echilibru si elementele reglabile conform gradarii mixte. Ce puteti spune despre sensibilitatea puntii ?

Se da un semnal sinusoidal de frecventa 1KHz, amplitudine 2V. Sa se precizeze reglajele osciloscopului pentru a afisa 2 perioade ale semnalului pe ecran, iar virful superior al semnalului sa fie la marginea de sus a ecranului.

Fie o punte de c.c. de tip Wheatstone formata din sursa E=10V, rezistentele cunoscute R1=1K, R2=2K, R3=20K, precum si o rezistenta necunoscuta. (a) Desenati puntea, conectind voltmetrul in diagonala care asigura sensibilitate maxima. Cit este aceasta ? justificati. Pe baza desenului facut calculati Rx. (b) Stiind ca pe scara cea mai sensibila, rezolutia voltmetrului (folosit ca indicator de nul) este de 1mV, si ca rezistentele cunoscute au toleranta de 0.5%, identificati cele 2 surse de erori si calculati eroarea relativa limita totala la masurarea Rx.

Argumentati de ce la o punte de c.a. bratele auxiliare se aleg pur rezistive sau pur reactive.

Pentru un numarator universal, explicati diferenta dintre configuratia frecventmetru si periodmetru (nu este necesara desenarea schemelor), mentionind si avantajele/deavantajele fiecareia. Definiti si calculati frecventa critica.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • METc-subiecte pt examen.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
9/10 (8 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
392 cuvinte
Nr caractere:
2 023 caractere
Marime:
3.71KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Electronică
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Sus!