Mediul de Afaceri - 2007

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Afacerile la nivel mondial au devenit mai mai accesibile de făcut din 2005-2006 potrivit unui nou raport emis de către Banca Mondială şi Corporatia Financiară Internatională (IFC). Două sute treisprezece reforme de reglementare, în economiile 112 a tări, au redus timpul si costul pentru întreprinderi pentru a se conforma cu cerinţele legale şi administrative.

Mediul de afaceri 2007: Primii zece reformatori în care se desfăsoară cu usurinta afacerile internationale sunt Georgia, România, Mexic, China, Peru, Franţa, Croaţia, Guatemala, Ghana şi Tanzania. Clasamentul privind alte treisprezece economii care au avut trei sau mai multe reforme este : Armenia, Australia, Bulgaria, Republica Cehă, El Salvador, India, Israel, Letonia, Lituania, Maroc, Nicaragua, Nigeria şi Rwanda. Reformatorii reglementărilor simplificate de afaceri au uşurat povara fiscală dar a şi redus costurile de exportatori şi importatori.

Topul celor treizeci economii din lume : Singapore, Noua Zeelandă, Statele Unite, Canada, Hong Kong/China, Marea Britanie, Danemarca, Australia, Norvegia, Irlanda, Japonia, Islanda, Suedia, Finlanda, Elveţia, Lituania, Estonia, Thailanda, Puerto Rico, Belgia, Germania, Olanda, Coreea, Letonia, Malaezia, Israel, Chile, Africa de Sud şi Austria.

"Raportul subliniază faptul că în cele mai multe dintre economii costurile de reglementare a afacerilor sunt atât de prohibitive încăt cea mai mare parte din antreprenori sunt obligaţi să opereze în afara economiei formale", a declarat Paul Wolfowitz, preşedintele Grupului Băncii Mondiale.

Mediul de afaceri permite politici pentru a compararea performanţei de reglementare cu alte ţări, învătarea celor mai bune practici la nivel global, şi să ierarhizarea de reforme. "Mediul de afaceri care se actualizează anual a avut deja un impact. Analiza a cunoscut cel puţin 48 de reformele din întreaga lume. ", a declarat Caralee McLiesh, un autor al raportului.

Georgia a fost reformator de top în 2005/06, prin îmbunătăţirea a 6 domenii din 10 din mediul de afaceri. Aceasta a redus capitalul minim necesar pentru a începe o afacere, a accelerat acordarea licentelor vamale precum şi a procedurilor judiciare şi a făcut reglementarea muncii mai flexibilă. Înregistrările de afaceri au crescut cu 55% între 2005 şi 2006, iar şomajul a scăzut cu 2 puncte procentuale. China şi ţările est-europene au fost, de asemenea, active în adoptarea reformelor. China a crescut protectia investitorilor si a redus birocraţia în tranzacţiille comerciale peste hotare. De asemenea, a instituit un registru de informaţii pentru creditele de consum. Dorinţa de a adera la Uniunea Europeană a inspirat reformatorii din Bulgaria, Croaţia, şi România. Reformele au eliminat o cerinţă de a obţine acordul guvernamental, în vederea transferului de proprietate. Burkina Faso reduse procedurile pentru începere a unei afaceri. Madagascar a redus minime de capital pentru start-up-uri de la 10 milioane de franci la 2 milioane de euro. Romania a introdus date electronice InterExchange.

Africa

A face afaceri a devenit mai uşor în Africa, în perioada 2005-2006, potrivit unui nou raport de către Banca Mondială şi Corporatia Financiară Internatională (IFC). Pentru prima dată, Africa a trecut în primele trei regiuni de reformare după Europa de Est şi ţările OCDE. Patruzeci şi cinci de reforme de reglementare au redus timpul si costul pentru întreprinderi pentru a se conforma cu cerinţele legale şi administrative. Două treimi dintre ţările africane au făcut cel puţin o reformă.

Mediul de afaceri 2007: Primii zece reformatori sunt : Georgia, România, Mexic, China, Peru, Franţa, Croaţia, Guatemala, Ghana şi Tanzania. Reformatorii reglementărilor simplificate de afaceri au consolidat drepturile proprietătii, au uşurat povara fiscală, au crescut accesul la credit şi au redus costurile de la exportatori şi importatori.

Ghana este unul dintre reformatorii de top din Africa care a modificat politicile comerciale, fiscale şi de administrare a proprietăţii. Timpul vămuirii a scăzut de la şapte zile la trei zile pentru importuri şi de la patru zile la două zile pentru exporturi. Ghana, de asemenea, a redus rata de impozit pe profit şi taxa de reconstrucţie pentru întreprinderi de la 35.6 la sută la 32.3 la sută. Acesta a scăzut taxa de timbru de la transferurile de proprietate de la 2 la sută la 0,5 la sută din valoarea proprietăţii.

Alte reforme notabile în regiune:

• Tanzania a zecea tară clasată la nivel mondial de reformare a redus costurile de înregistrare de noi afaceri cu 40 la sută, printr-o reducere a cerinţelor de licenţiere. Acesta a introdus un nou sistem electronic de vămuire. Vămuirea a scăzut de la 51 la 39 de zile pentru importuri şi de la 30 la 24 de zile pentru exporturi. Tanzania reduce taxele asociate cu transferul de proprietate cu 3 la sută şi a revizuit legea pentru a proteja mai bine micii investitori.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mediul de Afaceri - 2007.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
11 807 cuvinte
Nr caractere:
65 001 caractere
Marime:
78.52KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!