Drepturi Reale Principale

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

1. La 20 februarie 2011, reclamanta P.V. a chemat in judecata pe paratul P.N., fostul sau sot, si pe P.A., fosta soacra, pentru ca prin hotararea ce se va pronunta sa se constate ca sotii au dobandit impreuna in timpul casatoriei o serie de bunuri.

De asemenea, reclamanta a sustinut ca printre bunurile comune se afla si o casa cu anexe construita pe un teren situat in comuna Sebesti, judetul Teleorman, casa in care gospodareste parata P.A.

In cererea reconventionala, P.A. a solicitat sa se constate ca mai multe bunuri mobile determinate ca atare in actiunea reclamantei au fost dobandite de P.A., impreuna cu reclamanta, iar casa din Teleorman este in totalitate proprietatea lui P.A.

Totodata P.A. a solicitat si obligarea reclamantei la restituirea mai multor bunuri mobile aflate in posesia reclamantei, dar fiind proprietatea lui P.A.

Din probele depuse la dosarul cauzei rezulta ca toate bunurile mobile asupra carora poarta prezentul litgiu au fost dobandite de P.V. si P.N., in timpul casatoriei.

In legatura cu terenul si casa construita din comuna Sebesti, instanta a retinut ca in anul 2010, in urma reconstituirii dreptului de proprietate in baza legii nr. 18/1991, paratul P.N. si parata P.A. au dobandit dreptul de proprietate asupra terenului (agricol, extravilan in suprafata de 25 ha), in calitate de succesori ai defunctului P.R., inainte ca P.V. si P.N. sa se casatoreasca, iar casa a fost construita dupa ce acestia s-au casatorit.

Ulterior, P.N. si P.A. au dobandit printr-un act autentic de vanzare-cumparare un alt teren in suprafata de 85 ha, cu intentia de a infiinta o ferma familiala.

La doua luni, P.N. si P.A. au vandut 10 ha de teren unui cetatean german, in calitate de administrator al unei persoane juridice romane, printr-un act autentic.

Dupa aceasta tranzactie, persoana juridica romana care a dobandit cele 10 ha a procedat la un schimb de terenuri cu o alta persoana juridica romana, intre cele doua incheindu-se un act sub semnatura privata.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 543 cuvinte
Nr caractere:
18 028 caractere
Marime:
22.03 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Drept Civil
Tag-uri:
drept, bunuri
Data publicare:
30.03.2015
Structură de fișiere:
  • Drepturi Reale Principale.doc
Predat:
la facultate

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
. 1. Drepturile reale. Definitie Drepturile reale (jus in re) - sunt drepturi subiective...
PATRIMONIU - Art 1719 "oricine este obligat personal este tinut de a indeplini indatoririle...
Dr. civil poate fi definit ca sistem de norme ce descriu modelul raportului juridic civil...
Dintre toate distinctiile juridice, cea mai importanta este cea care este facuta intre persoane...
1.Notiuni generale despre patrimoniu.Din studiul partii generale a dreptului civil cunoastem ca...
Sus!