Fitoterapia

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Introducere

Din aprecierile de zi cu zi, de-a lungul secolelor, s-a constat valoarea inestimabila a unui organism viu, complex, a unui miracol, a carui CREATOR îsi pastreaza înca bine ferecate tainele, a unui computer în continua miscare, înregistrare de date, prelucrarea acestora si eliberarea de solutii utile  NATURA VIE , precum si a unor procese biologice impresionante, eliberate de mit, dar învaluite în mister, de HAR DIVIN, integrate pe deplin firii si anume VIATA SI VALOAREA PLANTELOR MEDICINALE.

De la primul ghiocel, viorea, pastita si pâna la brumarele, brândusa de toamna, mugurii dorminzi, de la topirea zapezilor si la renasterea la viata PRIMAVARA, pâna la albul nemarginit si pacea amortita a IERNII, poti gasi în mijlocul acestei naturi generoase remedii sau chei la portile sanatatii.

Omul modern, dar si cel antic, chiar si cel primitiv, în simplitatea lui, le-a aflat misterul lecuitor prin intuitie si îndrumare divina, apoi a cautat sa patrunda cu agerimea mintii în mijlocul acestora, a încercat, pe parcursul istoriei si existentei sale, sa le cunoasca, sa le stapâneasca. Curiozitatea lui a devenit scop, stiinta, iar acestea la rândul lor au însemnat o permanenta pendulare între idei si experiente, între ipoteze si fapte, descoperiri concrete, între vise sau framântari si descoperiri epocale.

În cautarile sale, omul, a putut gasi în uzina vie a naturii numeroase laboratoare invizibile, dar perfect utilate si functionabile în care, prin reactii complexe, evolueaza si desavârsesc procesele vietii, procese de biosinteza a unor cantitati uriase de substante organice, printr-un proces explicat partial de omul modern, dar stiut în întregime si desavârsit doar de MARELE CREATOR.

Aceste laboratoare acumuleaza materie anorganica, energie, fotosintetizeaza, producând substante organice vii, leaga prin functionarea lor existenta întregii lumi si ofera omului miraculoase izvoare de sanatate. În plante, principiile active se gasesc sub forma unui complex de fractiuni înrudite sau nu chimic între ele, completându-se reciproc ca actiune, rezultând un efect terapeutic global  PROBIOS  spre deosebire de medicamentele de sinteza care au un efect ANTIBIOS. Fitocomplexul actioneaza sinergic si adaptagen în primul rând asupra cauzei, si în timp dar sigur, si asupra efectului, contrar opus principiilor active de sinteza.

Planta medicinala, prin recoltare, sortare, uscare, caracterizare, conditionare, intra în farmacia naturii, în farmacia casei sau în farmacia industriala unde, prin prelucrari simple sau complexe, rustice sau moderne, se transforma în produse fitoterapeutice purtatoare de sanatate.

Natura, laboratoarele ei invizibile, Harul si Binecuvântarea CREATORULUI, efortul, daruirea, priceperea celui care le cerceteaza, pot deveni calauze singure, în drumul întortocheat, abrupt uneori, necunoscut sau putin cunoscut, de recuperare si pastrare a sanatatii .

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fitoterapia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
4 154 cuvinte
Nr caractere:
21 191 caractere
Marime:
21.96KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Creștinism
Predat:
la facultate
Materie:
Creștinism
Profesorului:
Eusebiu Borca
Sus!