Stabilirea Prețului la Aur pe Baza Cotațiilor de Bursă

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Stabilirea pretului la aur poarta numele de "fixarea pretului aurului" (?London gold fixing?^1 ) si este reprezentata de stabilirea pretului aurului de doua ori pe zi de luni pana vineri pe piata din Londra de catre cei cinci membri ai The Gold Market Fixing Ltd.

Are ca scop stabilirea unui pret pentru a permite tranzactionarea contractelor intre membrii pietei de lingouri din Londra, dar informal acest proces ofera o rata recunoscuta care este folosita ca rata de referinta pentru stabilirea pretului produselor din aur precum si a produselor derivatelor la nivelul pietelor globale.

Stabilirea pretului se face in dolari americani(USD), lire sterline(GBP), euro(EUR) la ora 10:30 am si 3 pm, Londra, prin intermediul unei teleconferinte dedicate.

Procesul

Cei ?5 participanti?^2 sun t "facatori de piata". Au ordine de piata proprii si din partea brokerilor. Ordinele de piata ale clientilor vor genera ?ordine limita?^3. O tranzactie de achizitie va fi initiata daca pretul depaseste o anumita tranzactie si de vanzare daca este sub o anumita limita.

Participantul cheie(SOCGEN) va incepe procesul de fixare prin a propune un pret apropriat de ?pretul spot?^4. Participantii simuleaza rezultatele tranzactionarii la acel pret. Participantii se uita la numarul de ordine limita ce pot fi tranzactioante la acel pret. Banca declara cantitatea de aur pe care doreste sa o cumpere sau sa o vanda, mai departe fiecare banca comunica individual cantitatea de aur pe care doreste sa o cumpere sau sa o vanda iar daca suma dintre acestea este 0 pretul este stabilit. Altfel proponentul trebuie sa modifice pretul astfel incat cantitatea de aur pe care bancile doresc sa o cumpere sa nu fie mai mare decat cantitatea pe care doresc sa o vanda. Astfel numarul propus de contracte de achiziei se va reduce in favoarea contractelor de vanzare. Procesul se repeta pana cand se gaseste echilibrul.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Stabilirea Pretului la Aur pe Baza Cotatiilor de Bursa.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
417 cuvinte
Nr caractere:
2 581 caractere
Marime:
15.87KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Burse
Tag-uri:
bursa, dolari
Predat:
la facultate
Materie:
Burse
Sus!