Bazele funcționarii pieței de capital

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

1. Conceptul si structura pietei financiare

Piata financiara reprezinta o institutie sau aranjament care finanteaza cumpararea sau vanzarea de bunuri si servicii care se numesc active financiare.

- Activele reale sunt constituite din bunuri corporale, bunuri necorporale care inregistrate in circuitul economic, genereaza in viitor venituri sub forma de profituri, renta, chirii etc.

- Activele financiare sunt materializate in inscrisuri drepturile banesti ale detinatorului lor, precum si drepturile acestuia asupra unor venituri viitoare rezultate din valorificarea activelor respective sub forma de dobanzi si dividende.

Piata financiara cuprinde totalitatea relatiilor care privesc emisiunea, circulatia, schimbul si stocarea mijlocita a banilor, executate in mod direct prin instrumentele sale speciale, in scopul sustinerii intregii activitati economico-sociale cu capitalul necesar functionarii si dezvoltarii productiei de bunuri si servicii sau piata financiara este mecanismul prin care activele financiare sunt emise si introduse in circuitul economic.

Piata financiara reprezinta locul sau ansamblul mijloacelor de comunicatii care faciliteaza vanzarea-cumpararea activelor financiare nebancare la preturi formate in functie de cerere-oferta si influenta unor factori economici, financiari, monetari, psihologici si tehnici

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bazele Functionarii Pietei de Capital.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
31 pagini
Imagini extrase:
31 imagini
Nr cuvinte:
15 918 cuvinte
Nr caractere:
86 352 caractere
Marime:
167.77KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Burse
Tag-uri:
bursa, piata
Predat:
la facultate
Materie:
Burse
Profesorului:
Rosca Marcelina
Sus!