Tipurile de Infracțiuni Comise la Bancomate

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Definiţie

Bancomatele sunt puncte de atracţie pentru infractori, deoarece acestea asigură accesul direct la valută,la informaţia bancară şi în unele cazuri chiar şi la informaţia personală a utilizatorilor, care poate servi pentru identificarea furtului. În timp ce un bancomat conţine o cantitate semnificativă de valută, hoţii cu ajutorul cardurilor bancare au acces la conturile clienţilor băncii, care pot depăşi valoarea mijloacelor financiare, depozitate într-un singur bancomat. Un card furat, conduce la ideea că PIN-ul acestuia deasemena poate fi descoperit şi evident utlilizat de infractori, pentru a sustrage valuta din contul bancar, pînă ce limita zilnică de retragere a acestuia este atinsă, ori în alt caz cardul este blocat de emitent. Cît timp hoţii continuă să atace bancomatele şi să sustragă valuta care se conţine în acestea, atîta timp ei vor continua, să se concentreze, asupra modalităţilor de a colecta informaţii despre cardurile bancare pentru extinderii cîştigurilor lor.

Există trei tipuri de bază de spargere a bancomatelor :

- Tentativele de sustragere a informaţiei de pe cardurile clienţilor bancari

- Calculatorul şi reţeaua servesc drept instrumente de atac împotriva bancomatelor, cu scopul de a aduna informaţii despre cardurile bancare(cu ajutorul calculatorului si a retelei este posibil de a colecta informaţii despre cardul bancar)

- Atacul fizic împotriva bancomatelor

Card Skimming

Acest lucru se petrece atunci cînd detaliile benzii de pe cardul magnetic şi PIN-ul acestuia este capturat de bancomate prin intermediul unui card modificat cunoscut sub denumirea de dispozitiv “skimming”.Dispozitivul “Skimming”este plasat pe bancomat în aşa fel încât prezenţa acestuia este mascată(ascunsă), în schimb permite captarea informaţiei referitoare la banda magnetică a cardului şi acordă accesul la PIN-ul clientului. Clientul introduce cardul în bancomatul care a fost modificat cu dispozitiv “skimming” efectuează o tranzacţie normală şi ulterior îşi păstrează(retrage) cardul. Clientul părăseşte bancomatul fără a sesiza faptul că cardul acestuia s-a aflat în pericol. Informaţia captată este mai apoi utilizată pentru a reproduce carduri falsificate pentru următoarele retrageri de numerar frauduloase. Clienţii vor avea cunoştinţă de cauză cînd retragerea/tranzacţia de numerar neautorizată va fi efectuată din conturile lor bancare. Dispozitivul “skimming” este foarte sofisticat şi adesea dificil de detectat, multe carduri se află (compromise)în pericol.

Cîteva metode distincte sunt utilizate de infractori pentru a face acest lucru, şi PIN-ul este obţinut fie cu ajutorul utilizării unei camere spion sau PIN pad overlay (PIN pad fals).Din ce în ce(tot) mai mult dispozitivul Bluetooth a tehnologiei fără fir este utilizată pentru a transmite datele cardului şi a PIN-ului spre un laptop spre o altă locaţie la distanţă. Această informaţie poate fi trimisă apoi cu uşurinţă oriunde în lume, pentru a realiza producerea rapidă de carduri false.

Metodele tipice utilizate pentru cardurile „ skim”

Dispozitivul “skimming” este plasat deasupra gurii de captare a cardului ( ori un panou fals peste cititorul de carduri ), cu PIN pad overlay fals (ori o cameră spion, de dimensiune mică) care recepţionează PIN-ul.

Un panou frontal complet fals este plasat peste fascia(faţa) bancomatului.

Dispozitivul ”skimming” este plasat într-un cititor de carduri conceput pentru a deschide uşa băncii lobby (

de obicei camera este utilizată pentru a colecta codurile PIN care va fi plasată deasupra bancomatelor în lobby-ul bancar.

Dispozitivul ”skimming”poate fi montat alături de intrarea(slot) cardului a bancomatului cu un semn care-i spune, “primul slide card,aici”,deşi acest lucru nu este aplicat în Europa.

Bancomate false

Infractorii cunosc spaţiile libere unde ar putea înfiltra bancomatele false ca de exemplu: în interiorul centrelor comerciale,în împrejurimile acestora ori în alte locuri publice. Acestea arată exact ca bancomatele originale şi chiar unele pot fi folosite сa distribuitor(incasator) de numerar. Toate cardurile folosite la aceste bancomate false sunt copiate, şi informaţia despre codul PIN este obţinuta de la PIN pad. Cu toate că aceste bancomate false nu sunt conectate la o reţea, infractorii le pot plasa oriunde există o sursă de alimentare.

Cardul în capcană

Aceasta înseamnă atunci cînd cardul este fizic identificat (capturat) de bancomat şi sunt utilizate orice combinaţii de metode la înregistrarea codurilor PIN a clienţilor. Cînd clientul părăseşte bancomatul fără card, acesta este preluat de către hoţi,pentru ca mai apoi să fie utilizat cu scopul de a efectua retrageri de numerar frauduloase sau pentru a face alte achiziţii (fie în magazin, prin telefon sau online).În mod normal doar un singur card se pierde in fiecare atac. Infractorii trebuie să retragă întregul dispozitiv de fiecare dată când un card este prins în capcană,deşi recent s-a observat că dispozitivul de reţinere a cardului poate să stea în loc o perioadă de timp şi să permită retragerea cardurilor prinse fără îndepărtarea (scoaterea) dispozitivului.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tipurile de Infractiuni Comise la Bancomate.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
3 346 cuvinte
Nr caractere:
16 636 caractere
Marime:
26.05KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Birotică
Predat:
la facultate
Materie:
Birotică
Profesorului:
Ion Perju
Sus!