Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

"Acestea sunt genele mele - de aceea nu pot face nimic in privinta asta!" Cat de des auzim asemenea replici similare de la oamenni ce sufera de obezitate sau alte afectiuni. Dar se supune oare obezitatea sau afectiunile complexe de fapt legilor invariabile ale naturii sau sunt ele totusi influentate de alti factori. Acum cativa ani, expertii in genetica nu au fi putut sa dea nici un raspuns. Odata cu progresele din ultimele 3 decenii s-a putut dezvolta o ramura a stiintei - epigenetica, definita deja in anii '40 de Conrad Waddington, care a unit genetica si felul in care (ea) afecteaza conditiile de viata si mediul inconjurator.

Unii gemeni se pot dezvolta in mod diferit de-a lungul anilor. Acest lucru nu depinde numai de experientele diferite de viata, ci si de influenta factorilor de mediu asupra mostenirii genetice initiale. La fel si modul de alimentatie, consumul de droguri si traumele pot modifica din punct de vedere epigenetic pe parcursul vietii mosternirea.

Compactarea genelor de la dublu helix la cromozom nu este doar o economisire de spatiu, ci controleaza de asemenea, daca o gena poate fi citita. Mecanismul de transcriptie intra in contact cu genele, atunci cand cromatina este putin compactata. Modificarile sirului de ADN si/sau a histonelor sunt determinate de acesta, daca o gena poate fi sau nu citita. Acest efect, care este de asemenea transmis celulelor fiice, noile cunstinte sunt influentate de factorii externi.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Genele.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
2 496 cuvinte
Nr caractere:
12 714 caractere
Marime:
17.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Biologie
Tag-uri:
biologie, gene
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
Sus!