Epistola către Filimon

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Epistola catre Filimon este cea mai scurta dintre epistolele care ni s-au pastrat de la Sfantul Apostol Pavel si care pare sa fi fost scrisa in intregime de mana sa : ,,Eu Pavel, am scris cu mana mea; eu iti voi plati , ca sa nu-ti spun ca si tu imi esti dator cu tine insuti" , lucru de altfel rar pentru Apostolul Neamurilor, care obisnuia sa dicteze epistolele sale unui caligraf : ,, Va imbratisez in Domnul eu, Tertius, care am scris epistola".

Desi epistola catre Filimon este mica si lipsita de idei dogmatice, totusi, judecata in lumina importantei ce o are problema pe care o atinge si o solutioneaza in spirit crestin , ea are o mare importanta pentru Biserica, fapt pentru care a si fost primita in canon.

De unde si cand a fost scrisa epistola Sfantului Apostol Pavel catre Filimon?

Raspunsul traditional la aceasta intrebare este Roma, spre sfarsitul primei captivitati , anul 63 d. Hr. Aceasta opinie , acceptata pana de curand a inceput sa fie discutata in ultimul timp, de unii cercetatori mai noi, care au indentificat , inca una dintre cele sapte captivitati ale Sfantului Apostol Pavel, despre care vorbeste traditia. Este vorba despre captivitatea din Efes , care a avut loc spre sfarsitul celor trei ani de sedere(53-56 ), in aceasta localitate si de unde Sfantul Apostol Pavel ar fi scris , daca nu toate , cel putin o buna bucata din epistolele asa zise ale captivitatii.

Se crede , pe baza unormultiple si variate marturii ca Sfantul Apostol Pavel ar fi scris Eppistola catre Filimon intr-o asa zisa captivitate la Efes, captivitate pe care Faptele Apostolilor si chiar epistolele pauline o trec sub tacere.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Epistola catre Filimon.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
3 217 cuvinte
Nr caractere:
15 287 caractere
Marime:
18.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Biologie
Tag-uri:
epistola, religie
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
Sus!