Dinozaurii

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Cu milioane de ani in urma, in timpul Jurasicului, cand dinozaurii dominau Pamantul, traia o "pasare" in apropierea unui lac inconjurat de vegetatie luxurianta. Pasarea era de marimea unui cocos si avea o coada lunga, asemeni stramosilor sai - dinozaurii. Aceasta pasare primitiva (Archaeopteryx - "aripi stravechi") a urmat o linie evolutiva care a anticipat configuratia fiecarei pasari din ziua de azi.

Analizand firul evolutiei reptilelor, care s-a petrecut cu aproximativ 350 de milioane de ani in urma, reprezinta un nod evolutiv, fiind diferite pe de o parte amfibienii din care provin si pe de alta parte, de pasarile si mamiferele care au rezultat din reptile. Daca primele reptile se cunosc din Carboniferul superior, pasarile s-au desprins de grupul reptilelor in Jurasic cu aproximativ 250 de milioane de ani in urma. Linia pasarilor primitive a suferit in timp transformari continue pana cand acestea au ajuns sa se adapteze la zbor.

misteriosul dinozaur - pasare

In anul 1996, pe cand directorul Muzeului National de Geologie din Beijing deschidea o cutie cu fosile descoperite in Provincia Liaoning din nord-estul Chinei s-a pomenit in fata oaselor unei creature necunoscute. Ji Qiang, directorul, se astepta sa gaseasca in cutie fosilele unui peste stravechi sau resturile unei fosile oarecare, pentru ca acea provincie este recunoscuta in toata lumea pentru bogatia fosilelor conservate in sedimentele de pe fundul unui lac, cu straturi vechi de peste 120 de milioane de ani. Creatura, in fata careia se afla Ji Qiang, era de marimea unui pui,cu capul rasucit spre spate: craniul mare, dintii ascutiti, o pereche de membre anterioare scurte si coada cu vertebre, aproape de doua ori mai lunga de cat corpul

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dinozaurii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 919 cuvinte
Nr caractere:
10 352 caractere
Marime:
16.36KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Biologie
Tag-uri:
fosile, dinozauri, extinctie
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
Sus!