Conceptul de Spa

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

stresul si oboseala de la locul de munca au accentuat nevoia de relaxare fizica si psihica. In aceste conditii, centrele spa au inceput sa fie din ce in ce mai cautate, includerea acestor servicii in oferta reprezentand, in primul rand, un avantaj net pentru hotelieri. Un articol de Doina Negulescu

Inca din cele mai vechi timpuri, apa, indiferent daca era vorba de izvoare termale, apa de mare sau cea de rau, a fost considerata tamaduitoare. Astfel, de la greci, romani, egipteni, otomani pana la indieni sau asiatici, popoare din intreaga lume au traditii bazate pe virtutile terapeutice al hidroterapiei, dese ori asociata si cu diverse alte elemente ca alge si saruri marine, namol, argile etc.

In Europa, grecii si romanii, adepti ai ideii de trup sanatos, puternic, armonios si perfect, construiesc fantani, bai publice si saune, constienti de efectele curative ale apei. Mai mult, in Imperiul Roman, membrii claselor superioare aduc aceste practici chiar si in casele lor, bucurandu-se de cate ori aveau ocazia de bai de abur, dusuri-masaj, saune, masaje cu uleiuri aromate etc. Deviza lor, ,,Sanitas Per Aquam" - ,,Sanatate prin apa", s-a transformat in timp in SPA, acesta fiind numele asociat in zilele noastre cu ideea de relaxare si tratament.

In timp, in Europa, termenul de spa s-a concentrat pe efectele medicale ale acestor terapii, folosind resursele balneo pentru prevenirea imbolnavirii sau ca tratament al unor afectiuni existente. Aceste centre au fost mult timp subventionate de stat si tratamentele oferite de ele erau platite de asigurari, ca servicii medicale. Statele Unite au abordat insa aceasta problema prin perspectiva esteticii si relaxarii, scopul primordial fiind acela de a obtine profit.

In ultimii ani insa, aceste doua notiuni au inceput sa se intrepatrunda, pe masura ce modul si ritmul de viata s-au modificat si, implicit, clientii si cerintele lor s-au schimbat. ,,Domeniul a crescut foarte mult si a devenit o industrie, atat in SUA cat si in Europa. Centrele spa, in prezent, au facut o trecere de la acele centre balneo, pe care le cunoastem si noi, catre centre mult mai diversificate, care se adreseaza oamenilor activi, care nu au neaparat probleme medicale dar care vor sa previna anumite imbolnaviri, care vor sa aiba grija de starea lor de sanatate

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Conceptul de Spa.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 293 cuvinte
Nr caractere:
6 678 caractere
Marime:
39.72KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Biologie
Tag-uri:
spa, concepte, sanatate, relaxare
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
Sus!