Romanul adolescentului miop

Previzualizare rezumat:

Extras din rezumat:

Eliade sufera in urma insuficientului de la matematica si germana, unde are nesansa de a ramane coregent. Se gandeste ca singura rezolvare ar fi sa scrie un roman, care odata aparut in librarii ar deveni important si ar scapa cu fata curate la scoala.

Scrierea romanului are ca baza jurnalul sau, dar isi da seama ca fara existenta unei fete, acesta nu ar avea sare si piper. Dar singurele fete pe care le cunoaste sunt cele ale cizmarilui care nu-ti pot inspira iubire si verisoara sa Laura, care ii da cateva idei privitoare la roman. Si prietemul sau Dinu isi da cu parerea asupra romanului, oferindu-se bucuros sa fie personaj in acesta, cu conditia s ail zugraveasca in mod melancholic. Eliade se hotareste sa-l zugraveasca pe prietenul Robert in roman, darn u stie inc ace intriga va avea romanul. Stie doar ca e obligatoriu sa-l scrie pentru a putea trece in clasa a7-a reala. Impreunac cu Jean Victor Robert, Dinu si Perri au iesit cu 4 fete in Parcul Carol. Pentru Eliade intalnirea a fost un fiasco, renuntand sa mai iasa cu fete. Ii spune lui Robert ca va fi un personaj important in romanul sau, un personaj ridicule, iar Robert e suparat ca nu vrea sa-I zugraveasca si partile bune si in urmatoarele saptamani incearca sa para schimbat spre uimirea celorlalti baieti.

Eliade reciteste insemnarile cu intamplari din clasa. Caleia e ascultat la istorie de Noisil si e ajutat de Tolihroniade care-I sopteste. Pake va ramane repetent pentru ca Vanciu de mate l-a prins la bodega cu cateva sandwich-uri si o litra de tuica in fata.

La ora de muzica dl Boloveanu isi vinde un teanc de foi, o noua romanta de-a sa Crinul, cu cate 6 bani foaia, dupa care la invitatia copiilor o canta la orga. Apoi fac pregatire pentru serbarea de sfarsit de an, in timp ce un coleg poreclit Fosil incearca sa fuga de la ora, fiind parat de copii. Aguletti a plans la ora de chimie, invocand numele tatalui sau mort, pentru a scapa de insufficient. intreaga clasa a incercat sentimente de stanjeneala si penibil. Dinu e schimbat mult, desi e frumos, bun si intelligent nu-l mai pasioneaza chimia ca acum un an. Pe Robert il dor ochii din pricina cititului si a formolului cu care s-au dat clasele duminica. Teza la mate la care Eliade nu stie nimic si in consecinta nu poate rezolva problema desi e usoara. Se apropie sfarsitul anului scolar si-I cuprinde melancholia pe copii asteptand de la vacanta mai mult decat va fi poate. Fanica a reusit cu bine la chimie si e foarte fericit incat le ofera copiiilor 100 de lei pentru cornuri si ciocolata. El are o frica teribila fata de Toivinovici, proful de chimie.

Cap4 Intre Don Juani Robert si Dinu au venit sa-l ia pe auor caruia ii spuneau doctoral-fiind urat, miop si cu preocupari erudite, sa-l duca la o plimbare in Cismigiu. Robert si Dinu se uitau dupa femei catalogandu-le si povestindu-si aventurile amoroase. Cap5 Un prieten Marcu e inalt, cu ochii mari si bulbucati parul cret, maini si picioare lungi si sta in ultima banca, citind romane ...

Descarcă rezumat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Romanul Adolescentului Miop.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 728 cuvinte
Nr caractere:
13 502 caractere
Marime:
18.14KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Rezumat
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
roman, opera, rezumat
Predat:
la liceu
Sus!