Micul prinț - Antonie de Saint Exupery

Previzualizare rezumat:

Extras din rezumat:

Aceasta poveste ne descrie viata unui copil de 6 ani, care facea niste desene interesante. Primul desen al lui semana cu o palarie, dar de fapt daca il rugai sa-ti explice, iti spunea ca de fapt este un sarpe care a mancat un elefant. Povestea ne spune ca acest baiat a devenit pilot de avion si a zburat pretutindeni in lume si a intrebat peste tot pe unde s-a dus daca stie cineva ce reprezinta desenul lui. Cum nu primea raspunsul corect nu mai intreba nimic mai departe, nu mai pomenea de serpii boa sau de padurile virgine, doar despre bridge, golf sau politica.

S-a intamplat odata sa i se strice avionul si sa ramana singur in mijlocul desertului Sahara. Acolo el s-a intalnit cu Micul Print care era un baietel provenit de pe alta planeta. Cand s-a trezit de dimineata un glascior ciudat il ruga sa-i deseneze o oaie. El a incercat de mai multe ori sa o deseneze dar nu a reusit sa il satisfaca pe micul print. Atunci a desenat doar o cutie in care i-a spus ca se afla oaia pe care el si-o doreste. Planeta de pe care venea Micul Print era de marimea unei case si se numea B-612, el traia singur pe ea, avea doar o floare si trei vulcani pe care ii curata in fiecare saptamina.

Micul Print se temea ca pe planeta lui micuta vor creste baobabi, care sunt niste arbori inalti cat bisericile, de aceea el a vrut o oaie care sa poata manca puietii de baobabi. Ca sa nu-i manance oaia floarea pilotul i-a desenat acesteia o botnita., iar florii o armura.

Mai departe aflam de la Micul Print ca de pe planeta lui se poate vedea cum asfinteste soarele de 43 de ori pe zi. In capitolul 8 al cartii despre Micul Print aflam mai multe amanunte despre floarea printului care era foarte pretentioasa, vroia sa fie udata mereu si sa stea sub un clopot de sticla ca sa nu-i fie frig noaptea. Ea era o floare speciala care putea sa vorbeasca sisa isi exprime sentimentele.

Micul Print a plecat de acasa pentru a cunoaste lumea si a vizita cat mai multe planete. Prima planeta vizitata de el a fost cea a unui rege care se credea peste tot stapan. Cea de-a doua planeta era a unui om vanitos, adica ingamfat, care avea impresia ca toti oamenii il admira. Pe a treia planeta a intalnit un betiv care l-a intristat pe Micul Print deoarece bea foarte mult deoarece ii era rusine ca bea. Pe urmatoarea planeta traia un om de afaceri care era atat de ocupat sa socoteasca stelele incat nu a vrut sa-l bage in seama, de aici el a tras concluzia ca ''oamenii mari sunt nemaipomenit de ciudati''.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Micul Print - Antonie de Saint Exupery.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 028 cuvinte
Nr caractere:
3 999 caractere
Marime:
9.21KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Rezumat
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
poveste, planete
Predat:
la gimnaziu
Sus!