Comoara din insulă de Robert Lois Stevenson

Previzualizare rezumat:

Extras din rezumat:

Un copil pe nume Jim Hawkins este pus de catre Squire Trelawney si doctor Livesey si alti oameni sa spuna tot ce stie despre Insula Comorilor. Pe usa intra batrunul pirate care bea rom si isi canta cantecul lui enervant.Doctorul Livesey nu suporta sa auda acest cantec si ii poruncise sa taca.

Jim Hawkins locuia cu parintii lui. Intr-o seara, tatal lui murise si, ramasese doar cu mama lui. Urmatoarea zi, dimineata, sosise un om ciudat care isi spunea "Caine Negru". Acesta vroia sa il vada pe Bill, capitanul. Cand l-a vazut, "Caine Negru l-a lovit si a luat-o la fuga. Fiind lovit grav, Doctorul Livesey ii spuse sa nu iasa din pat si sa nu bea rom, dar acesta nu il asculta si il rugase pe Jim sa ii aduca rom. Dupa inca cateva ore dup ace Bill se scula din pat il apucara ametelie, Jim ducandu-se sa-I dea pastilele.

De dimineata la Amiral Benbow sosi un orb batran care il oblige pe Jim sa il duca la Bill. Ajuns la Bill, orbul nu pierdu timpul si ii infipse un cutit in piept, luand-o la fuga, desi nu vedea.Jim, desi nu simtea nimic pentru el, plansese ca niciodata. Acum cand Bill murise, orbul se pregatea sa ii fure comoara. Mama lui Jim vroia sa ia din comoara doar ceea ce i se cuvine, plecand la Amiral Benbow. Acolo se duse si orbul, care, vroia sa fure lada capitanului.Jim si mama lui pleasera exact cand orbul si complicii sai sosise. Acestia cautau hartiile lui Flint pe care, mama lui Jim avu grija sa le ia. Pew(orbul) le ordonase camarazilor lui sa intoarca casa pe dos pana o gasesc.

Pe drum, niste calareti se indreptau intracolo, unul dintre ei, lovindu-l din greseala pe Pew care dadu coltul.

Dupa moartea acestuia squire-ul si doctoral Liveseyse uitasera pe acele hartii, dandu-si seama ca era o harta a unei comori. Cei doi se hotarasera sa caute aceasta comoara deoarece, erau scrise toate indiciile.

Doctorul Livesey primi o scrisoare de la de la prietenul lui, squire-ul care il informase ca cumparase un vas si ca angaja tot ce trebuie pentru a porni in larg.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comoara din insula de Robert Lois Stevenson.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 071 cuvinte
Nr caractere:
4 878 caractere
Marime:
9.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Rezumat
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
comoara, insula
Predat:
la gimnaziu
Sus!