Valențele turistice ale peisajului cultural din Europa Nordică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Europa Nordica este o arie imensa a continentului ce include o serie de state caracterizate prin multe trasaturi comune: pozitia geografica, istoria, limba si cultura popoarelor.Aceasta este o regiune din Europa ce include un grup de țări scandinave, unite prin apropierea de istorie și limbi acestea sunt Suedia, Norvegia, Danemarca, Islanda, Suedia,Estonia ,Letonia ,Lituania precum și Finlanda, apropiate istoric și teritorial de acestea.

Se remarcă prin atracția sa naturală și unica prin mediul natural al țărilor nord-europene care este foarte particulara.Europa de norrd in comparație cu alte regiuni ale Europei, mediul acesteia și-a păstrat în mare parte caracterul său veros, curat ,dar desigur ca nu peste tot.

Creșterea cererii turistice pentru vizitarea țărilor din nord datorita atractilor naturale precum Aurora Boreala, Muntii Scandinaviei,monumente istorice, arhitectonice și de artă, stațiuni de sporturi de iarnă și balneoclimaterice.Croaziere pe mare sunt organizate către Cercul Arctic cu sanie, câini de păsări și animale. În Groenlanda, safari arctici sunt, de asemenea, organizate cu vânătoare de animale polare, inclusiv urși polari. "

Norvegia, Suedia și Danemarca, sunt legate atât cultural cât și lingvistic. Cine cunoaște limbile acestor țări, spune că ele sunt asemănătoare, sună aproape ca limba germană fără să fie, dar norvegienii, suedezii și danezii, își înțeleg unul altuia limba.Cele trei țări au o moștenire etnico - culturală comună, germanică. Se presupune că nordicii se trag din triburi germanice și vikingi. Perioada de dominare a vikingilor a fost între secolele VIII - XI. Denumirea de Scandinavia se pare că se trage dela o regiune SCANIA, care a fost în Danemarca iar azi este în Suedia.

Danemarca este cea mai sudică dintre țările din zonă. Atractivitatea sa naturală constă în combinația inițială a Peninsulei Jutlande, un număr de insule mari, strâmtoare și mări care spală țara. Principalul centru istoric și cultural este capitala țării, Copenhaga cu monumente culturale și de arhitectură din secolele XV-XVIII. De asemenea a trăit și a lucrat în Danemarca un magnific sculptor B. Thorvaldsen, al cărui muzeu este situat în capitală și faimosul povestitor G.-H. Andersen. În multe zone din Danemarca, stațiunile climatice se folosesc de frumusetea plajelor.

Suedia atrage turiștii prin: plaje de mare, numeroase lacuri (Venus, Vettern, Mälaren, etc.) și mici repezi cu flux rapid, păduri de conifere, mixte, cu frunze largi. Corpurile naturale de apă sunt completate de canale artificiale, printre care Goethe-capa ,ca urmare, s-a format o cale navigabilă cu o lungime de aproximativ 500 km de la Stockholm, capitala țării, până la al doilea său oraș, Goteborg.Capitala statului este, în același timp, principalul său centru istoric și cultural cu construcțiile și clădirile corespunzătoare, a căror epocă datează chiar din secolul al XIII-lea. Multe muzee, inclusiv în aer liber. În apropiere de Stockholm, sute de insule mici sunt un loc de agrement pentru locuitorii capitalei. Gothenburg atrage turiștii cu muzee, teatre, săli de concerte, nordul Laponiei un fel de natură polară și viață autohtonă. Suedia are multe site-uri de stațiune cu un nivel ridicat de infrastructură. Printre zonele de agrement sunt multe de iarnă, care se bucură de un succes considerabil.

Istoria Norvegiei începe cu vikingii, a căror eră se întinde pe trei secole, cu expansiune până în Marea Britanie și Irlanda. Apoi vine creștinismul, care cucerește întreaga Europă. Norvegia cu platourile sale înalte (fiordurile) ridicate la o înălțime mare, golfuri profunde și lungi ale fiordului și temperaturi ridicate pentru latitudinile sale. Ca și Suedia, Norvegia este o țară a culturii scandinave antice, iar monumentele istorice și arhitecturale sunt deseori datate din secolele XII-XIV. Orașele Oslo care este si capitala țării și Bergen, precum și Trondheim sunt cele mai atractive pentru turismul istoric, arhitectural și istoric-cultural. Aceste trei orașe, precum și fiordurile, atrag turiștii străini.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Valetele turistice ale peisajului cultural din Europa Nordica.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2020
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 358 cuvinte
Nr caractere:
6 892 caractere
Marime:
23.79KB (arhivat)
Publicat de:
Munteanu C.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
Facultatea de Geografie , Universitatea din Bucuresti din Bucuresti
Specializare:
Geografia Turismului
Materie:
Turism
An de studiu:
III
Sus!