Turismul Litoral în România

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Litoralul Marii Negre reprezinta o zona turistica de mare importanta pentru Romania care ofera o gama larga de atractii: statiuni cu plaje intinse, acvarii, spatii de distractie (parcuri, discoteci), parcuri de agrement, dar si statiuni cu potential

balneo-climateric si care atrege anual un numar insemnat de turisti romani si straini (in special veniti din Franta, Germania, sau vecinele Romaniei).

Forma principala de turism practicata aici este cea balnear-maritima, pentru cura heliomarina (bai de mare, insotite de tratamente cu namol terapautic) si ce climaterica. Pe litoralul Marii Negre aceasta functie este detinuta de urmatoarele statiuni: Mamaia, Neptun, Saturn, Varna, Ialta, Soci etc.

Litoralul Marii Negre nu este o resursa de turism 100% naturala. De-a lungul timpului s-au realizat aici indiguiri, s-au construit edificii Antice, parcuri, s-au creat lacuri artificiale, s-au ridicat cladiri cu importanta turistica etc.

Vremea frumoasa din primavara pana in toamna si intinderile imense de nisip auriu fac din statiunile de pe litoralul romanesc al Marii Negre o destinatie ideala pentru petrecerea vacantelor la mare.

Conditiile oferite sunt de buna calitate : hoteluri de toate categoriile dotate cu toate facilitatile moderne, o viata de noapte activa (discoteci, restaurante, baruri, unele concerte in are liber), o mare varietate de terenuri si sali de sport si numeroase obiective de interes turistic pe coasta, de la castele la podgorii.

In totalitatea lui, litoralul romanesc al Marii Negre se intinde pe o distanta de 245 km , de la rezervatiile naturale intacte ale Deltei Dunarii la numeroasele centre moderne de vacanta. In timp ce suprafata Deltei este strict protejata, zona sudica, cu o lungime de 72 km a fost transformata intr-un lant de statiuni de litoral si balneoclimaterice care sa satisfaca cele mai exigente gusturi, de la cele ale copiilor la cele ale persoanelor in varsta.

Toate aceste statiuni sunt deservite de personalul angajat in serviciile locale de turism si transport din orasul Constanta. In plus, practic nu exista maree la Marea Neagra, asa ca inotul poate fi practicat in conditii de siguranta mult mai bune decat in alte parti ale lumii.

Principalele statiuni ale litoralului Marii Negre din Romania:

Constanta supranumita si „Capitala Litoralului”

Al treilea oras al Romaniei si cel mai mare port la Marea Neagra, Constanta este atestata din secolul VI i.e.n., sub numelede Tomis (pe atunci colonie greceasca). Poetul roman Publius Ovidius Naso a trait aici in exil o mai mare parte a vietii sale,statuia sa, creata de sculptorul Ettore Ferrari in 1887, poate fi admirata si astazi. Principalele atractii ale orasului sunt Cazinoul, ridicat la inceputul secolului XX, Acvariul, Delfinariul si Planetariul. La Constanta pot fi vizitate Muzeul de Istorie Naturala si Arheologie, Muzeul Marinei Romane, Muzeul de Etnografie, Observatorul Astronomic, Teatrul Muzical si Teatrul Dramatic. Diversitatea etnica a statiunii este subliniata de existenta a trei monumente religioase: Catedrala Ortodoxa (1898), Biserica Catolica (1908) si Moscheea (1910). La 28 km nord de Constanta se afla aeroportul international Mihail Kogalniceanu cu zboruri interne si internationale. La Bucuresti se poate ajunge cu trenul, avionul sau cu autobuzul. Constanta comunica cu Mangalia print-o cale ferata si un modern drum european (E87 Tulcea - Mamaia - Constanta - Mangalia). Din vestul Romaniei se poate ajunge pe litoral pe drumul european E60 (Oradea - Cluj - Brasov - Bucuresti - Constanta)

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul Litoral in Romania.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 648 cuvinte
Nr caractere:
9 410 caractere
Marime:
8.96KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!