Turismul Cultural în Paris

Previzualizare referat:

Extras din referat:

INTRODUCERE

Paris este cunoscut drept „Orasul luminilor" si isi merita pe deplin numele. Parisul este insa mult mai mult decat atat, este una dintre cele mai bune destinatii turistice, oferindu-i turistului tot ceea ce isi poate dori.

Un sejur la Paris ar trebui sa includa cel putin o vizita la Luvru, unul dintre cele mai impresionante si mai cunoscute muzee din lume; trebuie sa urcati in turnul Eiffel si in varful Catedralei Notre Dame.

Ar trebui sa urcati treptele catre Sacre Coeur in Montmartre, sa va plimbati prin Piata Tertre din fata bazilicii, sa vizitati districtul Pigalle, sa va plimbati prin cartierul Latin (Saint Germain, Bulevardul Saint Michel) si sa simtiti atmosfera cantaretilor de pe strada din fata Centrului Pompidou.

Turismul cultural in Franta,Paris

Turismul cultural are o veche traditie in Franta. Religia a jucat un rol deosebit de important in aceasta tara, fapt oglindit in multitudinea de biserici, catedrale si complexe monahale de aici, printre care cele mai importante sunt: Catedrala Nôtre-Dame din Paris, Catedrala din Chartres, Abatia Saint Denis, Catedrala din Reims, Catedrala Sf. Petru si Pavel din Nantes, Manastirea Mont Saint Michele – toate acestea avand atat importanta isorica, arhitectonica, cat si culturala de renume mondial. Cele mai multe sunt construite in stilul gotic, aici fiind considerat leaganul acestui stil architectonic. Castelele si palatele constituie un alt punct de atractie al turismului din Franta. Valea Loarei este renumita pentru frumoasele sala castele: Blois, Amboise, Chianon, Talcy, Castelul Chenonceau, Castelul Ancenis, Château de la Huardière, Castelul Saint-Maurice, Castelul Saumur, Castelul Serrant, Castelul Sully-sur-Loire. Dar aceste tipuri de edificii culturale se regasesc pe tot cuprinsul tarii, in Normandia, in Bretania, in Alsacia sau in marile orase care au avut functie politica. Foarte cunoscut este si Versailles-ul, impresionant prin grandoare, lux, rafinament. O alta categorie de obiective destinate turismului cultural o reprezinta pesterile cultice din perioada Paleoliticului: Tuc d’Audoubert, Les Trois Frères, Cabrerets, Cougnag, Font de Gaume, Les Combarelles, Rouffignac.

O atractie inedita a Frantei o reprezinta Podul Millau, cel mai inalt pod rutier din lume. Foarte important pentru istoria Frantei este si Monumentul Girondinilor-din-Bordeaux

Parisul este un pilon important al turismului cultural din aceasta tara, printre cele mai cunoscute obiective numarandu-se: Turnul Eiffel, Palatul Operei,Catedrala-Notre-Dame.

Cultura franceză este bogată, diversificată şi veche , reflectă culturile sale regionale şi influenţa numeroaselor valuri de imigraţie de-a lungul timpului. Parisul, capitala sa, numit şi Oraşul Luminilor (în franceză la Ville lumière), a fost de-a lungul timpului un important centru cultural, găzduind artişti de diverse origini, fiind actualmente oraşul care adună cel mai mare număr de situri cu un caracter cultural din lume (muzee, plate, clădiri şi altele). În plus, aceste situri sunt consacrate unei mari varietăţi de teme.

Locul de naştere al cartezianismului şi al Secolului Luminilor, cultura franceză a lăsat moştenire lumii limba diplomaţilor, o anumită concepţie universală asupra omului (uneori considerată franco-centristă), numeroase realizări tehnice şi medicale şi o artă de a trăi ancestrală. Locul de naştere al cinematografiei şi un susţinător fervent al excepţiei culturale, Franţa a dezvoltat o industrie cinematografică de calitate, una dintre puţinele industrii cinematografice europene ce pot rezista maşinii hollywoodiene.

Cultura franceză este unul dintre principalele liante ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei care reuneşte diversele ţări care au afinităţi culturale şi care au fost puternic influenţate, de-a lungul timpului, de cultura franceză.

Anul 2006 a adus Frantei locul intai in clasamentul celor mai populare destinatii turistice din lume, dupa ce nu mai putin de 78 de milioane de turisti au ales sa viziteze tara, o cifra cu adevarat impresionanta chiar si pentru specialistii in domeniu , depasind chiar cei 60 de milioane de cetateni ai tarii Dupa ani buni in care fusese depasita de alte state, Franta revine in forta in topul preferintelor, in buna parte datorita stralucirii sale specifice si in special datorita farmecului Parisului, poate cea mai cunoscuta capitala din lume Dar si numarul celor care lucreaza intr-un fel sau altul in industria turistica franceza, de la hoteluri la localuri, este impresionant, aproximativ 2 milioane, ceea ce demonstreaza importanta jucata de turism in economia franceza.

Potrivit statisticilor intocmite de Ministerul Turismului din Franta, cei mai multi dintre turisti provin din Olanda, Elvetia, Spania si Europa de Est. Dar a crescut si numarul turistilor chinezi, de exemplu, circa 600.000 vizitand Franta in 2006. Aceasta crestere se explica si printr-o strategie de promovare : liderul chinez Deng Xiaoping si-a petrecut cativa ani la Montargis, iar astazi autoritatile profita de aceasta legitimare istorica. Dintre toate regiunile Frantei, Languedoc-Roussilon, la granita cu Spania si iesire la Marea Mediterana, s-a dovedit cea mai populara, dar nici Parisul nu si-a pierdut catusi de putin farmecul. Doar Muzeul Luvru a fost vizitat in 2006 de un numar record de amatori de arta, peste 8.3 milioane, care au incercat sa descopere macar o parte din comorile unice prezentate aici. Pe locul al treilea se situeaza din nou St Tropez, o destinatie mereu aglomerata.

Baza de cazare impresionanta – 18.810 hoteluri omologate cu 587.000 de camere , 17,4 milioane paturi , 2,78 milioane campinguri , 0,28 milioane sate de vacanta – duc din Franta pe primul loc in Europa si pe 2 in lume , dupa SUA Concentrarea se face in regiunea pariziana , Rhone –Alpes , Cote d’Azur.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul Cultural in Paris.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
5 330 cuvinte
Nr caractere:
29 348 caractere
Marime:
93.25KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!