Turism internațional - Papua Noua Guinee

Previzualizare referat:

Extras din referat:

NATURA

Papua Noua Guinee este situată în partea de nord a Australiei, mai exact în estul insulei Noua Guinee, în sudul Ecuatorului, la 160 km nord de Australia.

Ocupand jumatatea estica a insulei Noua Guinee (a doua ca marime pe Glob) si numeroase insule vulcanice din apropiere, Papua Noua Guinee are un relief predominant muntos, format din doua catene impunatoare ale insulei principale (alitudinea maxima este de 4509, Mount Wilhelm) si prelungirile acestora in insulele mai mici. Vulcanismul actual din zona o inscrie in “Cercul de Foc”al Pacificului. Zonele joase de coasta sunt dominate de intinse zone mlastinoase.

Beneficiaza de o clima ecuatoriala, in mare parte, influentata de altitudine si musoni.

Cea mai mare parte a tarii este acoperita de savana si paduri tropicale, in care se gasesc copaci valorosi cum sunt kwila si cedrul. Orhideele, lianele si ferigile abunda in padurile tropicale, in timp ce zonele joase de coasta sunt dominate de intinse paduri de mangrove.

In Papua Noua Guinee au fost identificate peste 650 de specii de pasari, intre care se afla si pasarea paradisului, cazuarul si pasarea umbrar. Marea majoritate a mamiferelor sunt reprezentate ale ordinelor rozatoarelor si marsupialelor. Fluturii de aici sunt faimosiin lume pentru marimea si coloritul lor.

POPULATIA & ECONOMIA

In prezent Papua Noua Guinee are o populatie de aproximativ 5.9 milioane locuitori, formata in principal din triburi papuase si dispusa in mare majoritate pe insula principala. In ceea ce priveste densitarea populatiei aceasta tinde spre 14loc/km2. Orasele principale sunt Port Moresby (255000 locuitori), Lae (79000 locuitori) si Madang (28000). Din punct de vedere al cultelor predomina crestinismul, urmat de animism.

Papua Noua Guinee s-a transformat intr-o insemnata producatoare si exportatoare de minereuri de cupru si aur, industria extractiva devenind principala ramura economica (pe insula Lihir se afla cel mai insemnat zacamant de aur din lume dupa cele din Africa de Sud). Pe langa acestea e amai dispune de resurse de cobalt, crom, nichel, uranium, petrol si gaze naturale. Agricultura este axata in mare parte pe culturi de export (cafea, cacao, cocotieri). In reteaua de transporturi se impune ce aerian (peste 400 de aerodromuri, cel mai mare numar din lume raportat la populatie).

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turism International - Papua Noua Guinee
    • Papua Noua Guinee.doc
    • Papua Noua Guinee.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
30 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
710 cuvinte
Nr caractere:
4 176 caractere
Marime:
2.96MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!