Topul destinațiilor în cadrul aplicației pe capitalele Dunării

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Recomandarile respondentilor cu privire la practica
2. Topul destinatiilor in cadrul aplicatiei pe capitalele Dunarii
3. Distributia produsului turistic

Extras din referat:

Budapesta

Bineinteles, a doua incursiune a respondentilor a fost la vecinii nostri, a caror capitala este "taiata in doua" de faimosul fluviu caruia ii spun Duna si care formeaza Buda (pe malul drept) si Pesta (pe malul sting). Nici nu poposesti bine, ca privirea iti este rapid atrasa de podurile care fac legatura intre cele doua parti urbane. Podul cu Lanturi, Podul Libertatii, podurile Elisabeta (Erzsbet), Margareta (Margit), Arpd, Petofi sint citeva dintre constructiile civile peste Dunare care pot fi admirate atit din departare (din inaltul colinei Gellrt si al Citadelei), cit si din apropiere (trecind cu vaporasul pe sub ele) sau strabatindu - le cu piciorul ori cu masina. Foarte intreprinzatori si pragmatici, vecinii nostri au pus la punct un City Tour Budapest in mai multe variante, in care turistii isi pot face din masina, de pe vaporas sau chiar la pas o imagine asupra frumusetilor orasului si ale fluviului. Turul orasului cuprinde multe atractii, de la monumente si cladiri impozante cum ar fi Parlamentul (construit in stil neogotic, intre anii 1885 si 1904), Muzeul de Arte Frumoase si biserica Mathias pina la splendidele panorame asupra orasului de pe colina inclusa in Patrimoniul mondial UNESCO, de unde se observa cel mai bine vestitele poduri (noua la numar, constructii mai vechi sau mai noi).

Ajungand la Budapesta ai ocazia de a strabate arterele comerciale strajuite de cladiri datind din vremea Imperiului austro - ungar ori pentru a ajunge in preajma celor mai importante obiective care fac faima Budapestei. Bulevardele Andrssy, Rkczi, Kroly, strazile intesate cu cafenele si magazine cu suveniruri, precum celebra "Vci utca", piatete cu monumente, precum Oktogon, Vorosmarty, castele medievale, dar si ansamblul colinar al Citadelei de pe muntele Gellrt, cu salba de monumente si vestigii istorice, toate acestea fac deliciul vizitatorilor capitalei ungare. Budapestanii se mindresc cu faptul ca, pe linga deosebita asezare geografica, orasul lor constituit in 1873 in forma actuala, prin reunirea aglomerarilor urbane de pe cele doua maluri ale sale este un fief al bailor termale. Cele peste 80 de izvoare si fintini cu apa termala, multe cu efect terapeutic in diverse afectiuni, au fost captate si incluse in centre spa, hoteluri balneare, spitale, stranduri. Intre croazierele efectuate pe Dunare, ungurii recomanda un traseu exceptional pina la Cotul Dunarii (Dunakanyar), incluzind vizitarea unor localitati de renume: Esztergom (oras regal medieval, unde se afla o importanta catedrala catolica, loc de incoronare a regilor Ungariei), Visegrd (unde este castelul - citadela, fosta resedinta a lui

Matei Corvin), Szentendre (splendid orasel turistic si artistic, centru etnografic si de ceramica). Este o excursie speciala pentru cine vrea sa se cufunde in istoria si traditiile maghiarilor, caci aici acestea se impletesc armonios. Respondentii au fost foarte incantati si au votat capitala de pe Dunare, Budapesta, in topul primelor 7 destinatii de-a lungul calatoriei efectuate de acestia.Budapesta este metropola de unde incepe adevarata civilizatie a vestului european. De cand ai ajuns acolo, fie ca este seara sau dimineata, te loveste un aer parca alcatuit din altceva decat il stim: este un aer mereu improspatat al unui oras civilizat, dintr-o tara fost comunista, dar care a stiut sa-si conserve bunurile trecutului si sa-si puna in valoare tot potentialul sau atat economic cat si cultural si traditional.

Traversand b-dul Andrassy , denumit Champs-Ellysee-ul budapestan, ajungi in aceasta piata uriasa, unde troneaza maiestos un grup statuar, Monumentul eroilor, care practic iti taie respiratia, datorita maretiei sale. Deasupra tuturor privesti de sus, triumfator Arhanghelul Gabriel, cu o cruce in mana. In spate, sunt dispusi de-a lungul unei colonade semicirculare intreaga pleiada nationala maghiara, de la Stefan Cel Sfant la Ludovic Kossuth. In dreapta pietei se vede cladirea Muzeului de Arta Nationala iar in stanga Muzeul de Arte Frumoase. Calatoria pe renumitul si inegalabilul Pod cu Lanturi, o constructie fara precedent, cu leii cei fara de limba care-si asteapta de-o parte si de alta turistii curiosi de a vizita orasul mai departe poate fi una exceptionala.

La trecerea podului spre Buda te intampina alte surprize frumoase: de jos, din orice loc al Pestei se vede Dealul Gelert, cu statuia Libertatii si Citadela. La fel de frumoasa iese in relief si cetatea medievala Buda, grandioasa, acolo unde fostul castel regal gazduieste in prezent Muzeul de Istorie al Ungariei.

Respondentii au sugerat ca ar fi fost nevoie de un timp mai lung pentru vizitarea anumitor obiective.Din dorinta de a ramane in urma calatoriei cu amintiri acestia au sugerat ca ar fi fost benefic alocarea unui perioade de timp mai mare pentru a putea face poze, a achizitiona suveniruri sau pentru a-si insusi mai multe informatii cu privire la unele din obiectivele turistice.Tot legat de alocarea timpului ar mai fi de adaugat faptul ca pauza intre obiectivele turistice sau chiar pauza de masa ar fi trebuit sa fie mai lunga pentru ca respondenti sa poata sa isi refaca fortele.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Topul destinatiilor in cadrul aplicatiei pe capitalele Dunarii.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 553 cuvinte
Nr caractere:
14 950 caractere
Marime:
204.27KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!