Program de Organizare și Comercializare a Unui Produs Turistic

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Capitolul I - Justificarea temei alese
Capitolul II - Prezentarea traseului cu indicarea localitatilor si a obiectivelor vizitate
Capitolul III - Elemente de prezentare Generala
Capitolul IV - Desfasurarea traseului pe zile
Capitolul V - Analiza de pret
Capitolul VI – Conditii de comercializare
Capitolul VII
• Harta traseului
• Pliant
• Afis
Bibliografie

Extras din referat:

Capitolul I - Justificarea temei alese

Titlul ales pentru acest traseu este “In inima Romaniei” , deoarece tara noastra este frumoasă nu doar prin geografia sa, ci si prin obiceiurile, tradiţiile şi portul popular. In alegerea traseului s-a tinut cont de vechimea si istoria poporului roman pe acest taram , dar si de zonele de o frumusete rara,cum ar fi Parcul National Defileul Jiului , cu ajutorul caruia se poate ajunge la Manastirea Lainici( mănăstire ortodoxă de călugări ),la frumoasele sculpturi ale lui Constantin Brancusi, la Ceramica de Horezu (monument UNESCO) ,etc. Nu tebuie uitata Capitala Culturala Europeana – Sibiul (un important centru cultural și economic din sudul Transilvaniei).

Capitolul II - Prezentarea traseului cu indicarea localitatilor si a obiectivelor vizitate

Bucuresti – Prahova - Brasov ( Biserica Neagra , Turnul Negru , Turnul Alb , Cladirea Sfatului , Muzeul Arta ) – Sibiu (Biserica Evanghelica , Palatul Brukenthal , Muzeul locomotivelor cu abur , Muzeul Satului ,Pasajul Scarilor) – Deva ( Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane , Cetatea Devei) – Hunedoara ( Castelul Corvinilor – Castelul Huniazilor , Castelul Kendeffy) – Hateg – Petrosani – Defileul Jiului (Manastirea Lainici )- Targu Jiu ( Masa tacerii , Coloana Infinita , Poarta sarutului ) – Polovragi ( Pesterea Polovragi , Manastirea Polovragi ) – Horezu (Centrul Ceramica de Horezu , Manastirea Hurezi , Manastirea Arnota , Manastirea Bistrita , Muzeul Trovantiilor din Costesti, Manastirea dintr-un lemn ) –Ocnele Mari(Salina Ocnele Mai) - Ramnicu Valcea – Pitesti – Bucuresti .

Capitolul III - Elemente de prezentare Generala

- Perioada de desfacere : iunie – iulie 2014

- Nr. de zile/nopti : 4 zile / 3 nopti

- Nr. turisti : 35

- Nr. de km parcursi in total : 918 km (ziua I: 183 km , ziua a II-a : 262 km , ziua a III-a : 208 km , ziua a IV-a : 265 km )

- Nr. de ghizi : 1

- Nr. de soferi : 1

- Mijloc de transport folosit: autocar ultramodern

- Conditii de participare : peste 18 ani

Capitolul IV - Desfasurarea traseului pe zile

Ziua 1 :

• 0800 - plecare din Bucuresti din autogara Militari

• Traseul: Bucuresti – Brasov

• Obiective vizitate : in Brasov – Biserica Neagra ( unul dintre simbolurile orașului Brașov, este biserica parohială a Bisericii Evanghelice C.A. din România. Situată în centrul municipiului Brașov, edificiul a fost construit în jurul anului 1380 în stil gotic.Cu excepția muzeului Topkapî din Istanbul, Biserica Neagră posedă cea mai mare colecție de covoare orientale din Europa, datând din secolele XV-XVI. Interiorul Bisericii Negre este dominat de spledoarea de culori a celor aproximativ 110 covoare orientale expuse. ) , Turnul Negru (este un turn masiv cu 11 m înălţime, care în 1995 a primit un acoperiş de sticlă. A fost construit în secolul XIV, a supravieţiuit 2 incendii cauzate de trăsnet, datorită primului (1599) a obţinut numele de Turn Negru. Accesul în interiorul lui se derula pe o poartă situată la 2 metrii inălţime. Legătura cu cetatea se realiza printr-un pod mobil şi un tunel subteran. Avea rol de a impiedica apropierea duşmanilor de ziduri. Ultima dată a fost folosit ca turn de pază în timpul epidemiei de ciumă din 1756. În prezent turnul găzduieşte expoziţii temporare. ) , Turnul Alb (Turnul Alb situat pe o stâncă a fost construit în anul 1494 şi are forma unui semicerc închis, cu partea dreaptă orientată spre oraş. Partea de sus a turnului este dotată cu creneluri iar pe pereţii laterali se văd şi astăzi nişte jgheaburi ieşite în consolă de unde ploua cu pietre peste atacatori. Intrarea în turn fiind la mare înălţime accesul era posibil doar prin intermediul unor scări mobile. ) , Casa Sfatului (un important monument de arhitectură din municipiul Brașov, a fost inițial doar un turn de supraveghere, ale cărui baze se aflau pe cele ale actualului turn. Până în 1876 aici era sediul primăriei, după care arhivă, la începutul secolului XX, mulţumită campaniei ziarului Kronstadter Zeitung a scăpat de demolare, şi din 1950 a devenit Muzeu de Istorie cu secţii de arheologie, numismatică, istorie medie şi modernă, farmacie.) , Muzeul de Arta (este adăpostit de o cladire concepută în stil neobaroc, realizată după proiectul lui M. Wagner la 1902 și cuprinde o galerie națională de pictură și sculptură în cele șase săli de la etajul clădirii și o expoziție de artă decorativă. Prin activitatea sa, muzeul se distinge ca o instituție de prestigiu, în special prin expoziții cu caracter național și internațional organizate în ultimii ani, cum ar fi Salvador Dali, Francisco de Goya, Max Ernst etc. precum și cu participarea cu lucrări la expoziții internaționale importante.)

• Ora si locul de sosire : 1900 – Hotel Oasis

• Servicii oferite : ghid , masa de pranz la Belvedere Restaurant in Brasov , cina/cazare Hotel Oasis(***) , sala fitness, sauna la Hotel Oasis.

Ziua a 2-a:

• 0700 – plecare de la Hotel Oasis

• Traseul : Brasov – Sibiu – Deva

• Obiective vizitate : in Sibiu - Biserica Evanghelica Sibiu ( este una dintre cele mai frumoase și impresionante clădiri gotice din Transilvania. Forma actuală este cea de după renovarea din 1520, pe structura vechii bazilici romanice din secolul al XII-lea. Clădirea este dominată de turnul pe 7 nivele cu cele patru turnulețe pe colțuri, semn că orașul avea drept de condamnare. Cu o lungime de peste 74m, biserica se află pe locul al treilea în România, după Biserica Neagră din Brașov și catedrala romano-catolică de la Alba Iulia.) , Palatul Brukenthal (este un palat construit între anii 1778–1788 în orașul Sibiu de baronul Samuel von Brukenthal, guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei (1777-1787). El a fost înălțat în etape, cu scopul de a fi reședință oficială a baronului von Brukenthal și sediu al colecțiilor sale. Palatul Brukenthal din Sibiu, azi Muzeul Brukenthal, a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Sibiu din anul 2004. ) , Muzeul locomotivelor cu aburi ( Muzeul Locomotivelor cu abur, din 1994 ofera celor interesati 40 de locomotive cu abur construite între 1885-1959 în Germania, USA, Ungaria, Polonia, Germania şi Romania. Doua dintre aceste locomotive sunt funcţionale şi folosite în diverse ocazii. ) , Muzeul satului (este cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. Este dispus într-un spaţiu grandios de 96 de ha în pădurea Dumbrava la 4 km de centrul Sibiului, pe şoseaua ce leagă oraşul de staţiunea Păltiniş. ) , Pasajul Scarilor (cunoscut și sub numele de “Zidul cu ace”, a fost construit in secolul al XIV-lea ,din piatră și cărămidă și făcea legătura între Orașul de Sus și Orașul de Jos, prin două ramificații de scări și arcade ce înconjurau zidurile cetății din jurul Bisericii Evanghelice.) . Deva – Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane(este organizat în trei secții: istorie, științele naturii și artă, fiind în posesia unor bunuri culturale clasate în tezaurul patrimoniului cultural național. Sediul Muzeului Civilizației Dacice și Romane se află în palatul Magna Curia, sau castelul Bethlen, care este cea mai veche clădire monument istoric din Deva ce s-a păstrat.) , Cetatea Deva (Cetatea Devei a fost construita pe urmele unei fortificatii daco romane. Primele lucrari de edificare dateaza din primii ani ai secolului XI . Cetatea Devei a fost una dintre cele mai importante cetati ale Transilvaniei. Urmand cursul istoriei, cetatea a avut rol de aparare impotriva tatarilor si a altor potentiali dusmani care urmareau ocuparea regiunii, a fost refugiu pentru nobilii in fata rascoalelor taranesti.)

Observații:

Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir”

Facultatea de Managemet Turistic si Comercial

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Program de Organizare si Comercializare a Unui Produs Turistic.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 498 cuvinte
Nr caractere:
13 695 caractere
Marime:
264.79KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!