Potențialul turistic al orașului New York

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

INTRODUCERE
Scurt Istoric al Orasului New York
Economia
Educatia
Criminalitatea
CAPITOLUL I – CARACTERISTICI GEOGRAFICE GENERALE
1.1 Asezare, Geologie
1.2 Clima
1.3 Zone Administrative
CAPITOLIL II – ASPECTE URBANE
2.1 Demografie
2.2 Transport
2.3 Arhitectura
CAPITOLUL III – OBIECTIVE TURISTICE
3.1 Obiective Turistice Culturale
3.2 Obiective Turistice Recreeative, de Agrement si de Tip Complex
CAPITOLUL IV – INFRASTRUCTURA TURISTICA, BAZA DE CAZARE SI ALIMENTATIE PUBLICA
4.1 Hoteluri
4.2 Restaurante si Baruri
CAPITOLUL V – TIPURI DE TURISM
5.1 Tursim Cultural
5.1.1 Muzee
5.1.2 Galerii de Arta
5.1.3 Sali de Spectacol
5.1.4 Cladiri Istorice
5.1.5 Sali de Muzica Live
5.1.6 Cabarete
5.1.7 Teatre
5.1.8 Turism Festivalier, Evenimente
5.2 Turism de Tip Polivalent
5.3 Turismul de Recreere si Agrement
5.3.1 Plimbari, Diverse Tururi
5.3.2 Destinatii Turistice pentru Copii (Familie)
5.3.3 Recreere si Agrement in afara New York-ului
5.4 Turism pentru Cumparaturi (Shopping)
5.5 Turism Sportiv
CAPITOLUL VI – CIRCULATIA TURSITICA
6.1 Accesul la New York
6.2 Trasee Turistice (City Tour)
CAPITOLUL VII – FLUXURI TURISTICE
CAPITOLUL VIII – IMPACT SOCIO-ECONOMIC
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE

Extras din referat:

INTRODUCERE

Ambitia de a trata (datorita cunostintelor acumulate in timp despre New York City) acest subiect din postura de “turist care a vizitat virtual locul” a fost o provocare datorita complexitatii si diversitatii subiectului, si de a demonstra potentialul turistic al orasului New York City care macar pentru aceasta lucrare se va transforma din “Orasul care nu doarme niciodata” in “Orasul in care nu te plictisesti niciodata”.

La New York City ajung anual circa 39 milioane de turisti, iar printre principalele atractii ale orasului se numara Empire State Building, Times Square, Radio City Music Hall, Statuia Libertatii, Ellis Island, Wall Street, cladirea Natiunilor Unite, catedrala St. Patrick, Brooklyn Bridge etc. Desi multi turisti se gandesc la Manhattan atunci cand vorbesc de turism la New York City, exista numeroase alte locuri care merita vizitate: Coney Island in Brooklyn, Gradina zoologica din Bronx, arenele de tenis de la Flushing Meadows etc. In New York City exista numeroase parcuri, dintre care cel mai cunoscut este Central Park, alaturi de care trebuie mentionate Riverside Park, Battery Park, Bryant Park, Prospect Park, Flushing Meadow-Corona Park, Washington Square Par.

Fig. 1 Ilustratie care arata forma Manhattanului, denumirile si locatiile cartierelor

Probabil nici un oras din lume nu este atat de puternic din punct de vedere economic, atat de divers din punct de vedere etnic, atat de elogiat, atat de iubit si deopotriva de denigrat precum New York City; despre nici un oras nu se vorbeste atat; nici un oras nu este atat de mult fotografiat si filmat si nici atat de faimos. New York City este ca un magnet, atat pentru turistii atrasi de principalele obiective turistice cat si pentru persoanele visand la o viata mai buna.

Asemenea unei finite vii, New York City se transforma neincetat. Anii 1980 si 1990 au adus inaltarea unor imobile de birouri si revitalizarea unor zone precum SoHo, TriBeCa, Chelsea si Times Square. Astazi districtul financiar si-a revenit dupa catastrofa din 11 septembrie 2001.

Integrati-va ritmului orasului. Plimbati-va cu autobuzul si metroul prin toate colturile sale, explorati-i imprejurimile si va veti da seama ca, intr-adevar, New York City poate fi oricum, insa niciodata plictisitor.

Cel mai dens populat oras din Statele Unite ale Americii, este un centru politic, cultural si financiar si unul dintre cele mai mari orase din lume, alaturi de Londra, Tokyo si Paris, adapostind totodata un mare numar de muzee, galerii de arta, sali de spectacol, corporatii internationale, burse de marfuri etc. Tot la New York City se afla si sediul Natiunilor Unite si al tuturor misiunilor diplomatice asociate acestei institutii.

Scurt Istoric al Orasului New York

Fig. 2 Lower Manhattan in anul 1660 (colonie olandeza)

Cu mult inainte de venirea europenilor, zona New York era locuita de triburile Lenape. In 1524, aici ajunge Giovanni da Verrazzano, primul explorator european care intra in portul New York. In 1613 se deschide, in Lower Manhattan, o companie olandeza de comert cu blanuri, iar in 1624 partea sudica a Manhattanului este deja cunoscuta ca New Amsterdam. In 1626, Peter Minuit a cumparat de la indienii Algonquin insula Manhattan si Staten Island.

In 1664, englezii ocupa orasul, iar olandezii il cedeaza oficial Marii Britanii in 1667, prin Tratatul de la Breda, ca urmare a celui de-al doilea razboi anglo-olandez. Orasul a fost redenumit New York, dupa James, ducele de York, si a devenit colonie regala in 1685, cand James a urcat pe tronul Angliei. Orasul a fost grav distrus in timpul Bataliei din Brooklyn, la inceputul razboiului american de independenta si a fost ocupat de englezi pana la 25 noiembrie 1783, cand George Washington a revenit in oras, iar ultimele trupe britanice au parasit Statele Unite. La 13 septembrie 1788, New York a devenit prima capitala a Statelor Unite, iar la 30 aprilie 1789, primul presedinte american, George Washington, a fost investit oficial la Federal Hall de pe Wall Street.

Observații:

UNIVERSITATEA “OVIDIUS” CONSTANTA

FACULTATEA DE STIINTE AGRICOLE SI STIINTELE NATURII

SPECIALIZAREA GEOGRAFIE

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Potentialul Turistic al Orasului New York.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
9.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
89 pagini
Imagini extrase:
89 imagini
Nr cuvinte:
20 826 cuvinte
Nr caractere:
116 510 caractere
Marime:
5.83MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Popescu Marius
Sus!