Planul de Afaceri al Unei Pensiuni

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1.Rezumat
2.Descrierea firmei
3. Descrierea serviciilor
4. Strategia de marketing
5. Planul operațional
5.1 Personalul pensiunii
5.2 Propunerea de împrumut
6. Concurența
7. Puncte tari și puncte slabe

Extras din referat:

1. Rezumat

În acest proiect este prezentată Pensiunea Ambient din comuna Beliș, județul Cluj, care a fost înființată la data de 13.11.2002 și a început prin prestare de servicii în domeniul turismului, iar în prezent activitatea principală este axată pe turismul de odihnă și recreere. Strategia de dezvoltare a firmei pe acest segment a avut și are la bază valorificarea resurselor naturale din zona pitorească Beliș, aflându-se în apropierea lacului Fântânele-Beliș și asigurarea spațiilor de cazare pentru turiștii sosiți în zonă.

Pensiunea Ambient este de 4 **** margarete, situată la o distanță de aproximativ 200 m față de lacul Fântânele-Beliș și dispune de următoarele beneficii: restaurant cu capacitate de 100 locuri, unde se pot organiza diferite evenimente, sală de conferință,piscină interioară și saună, sală de fitness, internet, spațiu amenajat pentru copii, parcare ce dispune de 30 de locuri, foișor cu grătar, snake bar, posibilitatea de a închiria bărci, hidrobiciclete, ski-jet-uri, ATV-uri, servicii de spălătorie și curățătorie pentru clienți, terasă cu vedere spre lac., servicii medicale.

2. Descrierea afacerii (firmei)

O posibilă idee de afacere este deschiderea unui loc special amenajat pentru cei pasionați de pescuit. Această idee nu necesită neaparat finanțare deoarece pensiunea a înregistrat profit în ultimul an, profit ce poate fi reînvestit și nu este nevoie de angajarea de personal în plus.

Viziunea firmei este de satisface nevoile clientului prin oferirea unor servicii de relaxare într-un mediu natural și plăcut.

Misiunea firmei. Penisunea AMBIENT își propune să promoveze în România turismul de calitate care să răspundă necesităților și exigențelor clienților prin servicii la cele mai ridicate standarde.

Obiectivele firmei.

• oferirea serviciilor de înaltă calitate clienților

• promovarea serviciilor tuistice pe plan național, cât și internațional

• calificarea periodică a angajaților

• fidelizarea clientilor si cresterea numarului de turistiinternationali prin oferirea unor servicii de turism de o calitatesuperioara, la nivelul standardelor internationale.

• atingerea gradului de ocupare de min. 70% din capacitatea pensiunii pe intreg parcursul anului 2008

Pensiunea Ambient este o societate cu răspundere limitată, având sediul în localiatea Beliș, județul Cluj. Pensiunea are ca obiect principal de activitate oferirea serviciilor turistice de relaxare și odihnă atât pentru turiștii naționali, cât și pentru cei internaționali. Pensiunea aparține domnului Breban Paul, numărul de angajați fiind de 18 angajați, administratorul fiind Breban Paul.

3. Descrierea serviciilor

Formele de turism prestate în cadrul Pensiunii AMBIENT sunt: turism de agrement, turism de odihnă și recreere, printre care pot avea loc și diferite activități sportive. Principalul serviciul prestat de către unitate este serviciiul de cazare, adaugandu-se servicii comlementare: servicii de alimentatie, de curatenie, servicii de agrement, servicii medicale, servicii de informare, servicii sportive.

Pensiunea Ambient dispune de 25 de camere, dintre care 10 cu pat dublu, 10 single și 5 apartamente climatizate, iar ca și dotări camerele dispun de climatizare, grup sanitar propriu, televizor, internet, telefon, minibar, 3 dintre apartamente având balcon cu vedere spre lac, 7 dintre camerele duble dispun și ele de balcon cu vedere spre lac.

Observații:

UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI

SPECIALIZAREA: GEOGRAFIA TURISMULUI, ANUL II

DISCIPLINA: MANAGEMENT TURISTIC

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Planul de Afaceri al Unei Pensiuni.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
1 844 cuvinte
Nr caractere:
10 362 caractere
Marime:
22.94KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!