Previzualizare referat:

Extras din referat:

De la deserturile aride de pe coasta Pacificului pana la padurile tropicale amazoniene, de la cel mai inalt loc navigabil din lume pana la cel mai mare lant muntos tropical, Peru ofera un caleidoscop de peisaje si zone climatice; ascunse printre munti, paduri si deserturi zac ramasitele a zeci de civilizatii antice.

Peru este asezat in America de Sud, in zona centrala a Anzilor, intre golfurile: Guayaquil si Arica(cea mai secetoasă regiune de pe glob), pe o suprafata de 1.285.216 km², iar densitatea este 22 loc/km². Populatia tari ieste de 28.534.000 locuitori, dintre care 8 milioane locuiesc in capitala Lima. Are ca limite: Ecuador, Columbia in N, Brazilia, Bolivia in E, Chile in S, Oceanul Pacific in V.

Simbolurile Patriei: Sunt steagul cu trei franjuri verticale ,in culorile rosu, alb si rosu ; emblema si imnul national , stabilite prin lege. (Armele Natiunii Peruane vor consta intr-o emblema impartita in trei parti; partea dreapta albastru deschis , ce va avea o vigonie privind spre interior ; partea stanga alba , unde se va aseza un copac de (quina) ; si alta parte inferioara de culoare rosie si mai mica , unde se va vedea un corn al abundentei din care se varsa monede , identificandu-se prin aceste simboluri frumusetile Peru-uli in cele trei regnuri naturale . Emblema va avea ca marca o coroana civica , vazuta de sus, care va fi incadrata de doua steaguri in culorile nationale. )

Relieful este variat, reprezentat de 3 regiuni distincte: o fasie de litoral (Costa), care se intinde, de-a lungul Pacificului, pe o lungime de 2.480 km si pe o latime de 40 – 80 km si care se inalta pana la 1.500 m; este un vast desert de nisip, cu oaze care sunt vaile apelor ce coboara din Anzi.In campia litorala, vegetatia este saraca, formata din maracinisuri si ierburi marunte. Aici se gaseste un veritabil paradis tropical, renumit datorita peisajelor exotice idilice si a apei incredibil de limpezi, populata de minunate recifuri de corali si o bogata fauna marina.

A 2-a zona: La Montana, campia ecuatoriala din bazinul Amazonului, acoperita de paduri impenetrabile (jungla) . Situat in zona ecuatoriala bazinului Amazonului are o clima calda si umeda in cea mai mare parte a intinderii sale si mai uscata in Anzi. Temperaturi inregistrate in timpul anului sunt in medie intre 23 si 28°C,cu variatii mici in timpul anului si ceva mai mari de la zi la noapte.In cea ce priveste precipitatiile, acestea sunt bogate, inregistrandu-se intre 1500 si 3000 mm/an. Se remarca doua anotimpuri, un sezon ploios si unul mai uscat, care se accentueaza catre nord si sud in regiunea podisurilor.

Acest tip creaza conditiile cele mai favorabile dezvoltarii unei vegetatii luxuriante, de tip ecuatorial care se suprapune Campiei Amazoniei, formand un adevarat "ocean verde” - cel mai mare din lume - cu un rol foarte important in reglarea conditiilor de circulatie ale maselor de aer si, respectiv, a umezelii pentru continentul sud-american si chiar pentru Terra. Singurele perturbari in desfasurarea regulata a circulatiei aerului si temperaturii sunt valurile de aer rece (friagens), care patrund din sud, producand scaderi bruste de temperatura.

Vegetatia este reprezentata de padurea tropicala care acopera intreg bazinul Amazonului.Aceasta padure reprezinta cel mai variat ecosistem de pe planeta.Aici putem intalni peste 2 milioane de specii de plante si animale. Estimarile specialistilor arata ca daca din fiecare 4 arbori ce cresc pe scaorta terestra unul se afla in Amazonia. Pe o intindere de numai 2.6 km2 , biologii au identificat mai mult de 3000 de specii de copaci, printre care aluni brazilieni, copaci de cauciuc, si lemn de trandafir.

O extrem de variata lume animala completeaza peisajul biogeografic al padurii ecuatoriale sud- americane, fiecarui etaj forestier corepunzandu-i o anumita fauna. Unele animale detin diferite recorduri, asa cum e cazul cu lenesul, fiind cel mai lent mamifer, sau anaconda care este cel mai lung si greu sarpe avand o lungime maxima de 10,25 m.

Alte animale intalnite sunt reptile: crocodili,tritoni precum si un animal caracteristic – amandilul urias,maimute:maimuta rosie si maimuta paianjen.De asemenea se mai intalnesc aprope toate specile de pasari,dintre care amintim: pelicanul brun, fregate, papagali, vulturul pelerin.

In apele Amzonului se gasesc numeroase specii de pesti dintre cel mai interesant si mai cunoscut este pirania, pestele carnivor. Cel mai mare trib de indieni din Amazonul peruan este numit campa, avand 55.000 pers. Imprastiate in 200 de comunitati izolate. Ei au suferit enorm in anii 80 cand satenii au fost prinsi in luptele dintre Sendero Luminoso si armata peruana. Acum la o generatie distanta, campa isi asuma drepturile asupra pamanturilor pe care traiesc, protejandu-le astfel de exploatarea petroliera si de defrisari. Ei organizeaza, de asemenea si proiecte turistice in mai multe comunitati.

A 3-a zona este Sierra, formata de vaste platouri inalte (“punas”) dominate de muntii Anzi: Cordilierele Orientala si Occidentala, ( peste 4.000 m alt.) cu numeroase creste depasind 6.000 m alt. punctul culminant: Cerro de Huascaran, 6.767 m alt. max; vai adanci, inguste, vulcanism. El Misti este un vulcan din sudul Peru care a erupt ultima data in 1985 si care ofera trasee atat pentru alpinisti cat si pentru amatori. Cunoscut si ca Guagua-Putina, el este un stratovulcan cu trei cratere concentrice. In apropierea craterului interior au fost gasite 6 mumii si obiecte primitive apartinand incasilor.Colca Canyon, situat in partea de sud a Peru, este cel mai adanc canion din lume, de doua ori mai adanc decat renumitul Grand Canyon. In muntii Anzi cresc paduri de foioase , conifere si pasuni. Fauna caracteristica este reprezentata de lama (animal din familia camilelor fara cocoasa, din a caror lana se confectioneaza tesaturi), alpaca (o varietate de lama), condorul, in zona inalta muntoasa si multe alte pasari.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Peru.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 761 cuvinte
Nr caractere:
15 486 caractere
Marime:
23.93KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!