Parcuri de distracții din Europa

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Aparent sunt destinate copiilor. Ciudat sau nu insa, sute de mii de adulti sunt atrasi anual de astfel de parcuri. Si este de inteles. Cele mai in voga spatii distractie ale Europei ofera o mare diversitate de modalitati de recreere intr-un mod cat se poate de activ pentru oricine. Gama serviciilor oferite este extrem de larga iar copiii sub 14 ani pot dezvolta anumite complexe deoarece au "interzis" la o multime de masinarii, barcute, trenulete si sarituri. Ar fi fals deci sa spunem ca parcurile de distractie sunt pentru copii. Parcurile de distractii sunt pentru oricine.

Numai in Europa se afla peste 30 de parcuri de distractie vizitate anual de cateva milioane de turisti. Acest tip de parcuri, inexistente in Romania, au creat si un segment al turismului tematic, care aduce castiguri bunicele agentiilor care indroduc pe piata astfel de oferte. Cert este un singur lucru: daca aveti ocazia nu o ratati. Merita! Nu uitati insa ca parcurile de distractie reprezinta adevarate zone crepusculare unde banii se cheltuie singuri. Tentatiile sunt atat de multe si atat de mari incat de multe ori turistii s-au trezit cu buzunarele goale inainte de a ajunge sa viziteze jumatate de parc.

Taramul feeric

Parcurile de distractii pot fi, din foarte multe puncte de vedere, comparate cu niste mici orasele. Ca suprafata ele se intind pe cateva hectare, uneori depasind dimensiunea unei localitati mici din Romania. Odata intrat intr-un astfel de parc intri... intr-o altfel de lume. Totul este altfel. Oamenii zambesc, rad, copiii isi trag de mana parintii, parintii isi lasa copiii pentru a sari cu coarda de la zeci de metri sau pentru a-si mari doza de adrenalina intr-un montagne rousse. Toata lumea cauta distractia si toata lumea o gaseste. Parcurile sunt construite in asa fel incat fiecare segment raspunde unor anumite cereri. Astfel, parcul Efteling din Olanda este impartit in mai multe zone. Una, special destinata copiilor, este un spatiu de poveste cu lacuri, paduri fermecate, castele si gradini de poveste. La celalalt capat al parcului se afla insa nucleul dur al distractiei. Copiii nu au voie nici in vaporul de dimensiuni reale care se da peste cap nici in montagne roussul care se inalta la zeci de metri de pamant cu o viteza uimitoare.

Unde, pentru ce, si cam cat?

Cele mai cunoscute parcuri de distractii din Europa se afla in Franta, Germania, Anglia, Spania, Austria, Belgia si Olanda. La 30 de kilometri de Paris se gaseste singurul Disneyland din Europa. Parcul este impartit in cinci "taramuri" cu denumiri sugestive: Main Street/USA, Frontierland, Aventureland, Fantasyland si Discoveryland. Un bilet de intrare, pentru o singura zi costa 40 de euro. Dar merita fiecare cent! Cel mai mare parc de distractii din Germania - Europa Park este situat in orasul Rust la cca. 40 km distanta de Freiburg si la cca. 160 km distanta de Stuttgart. Europa Park cuprinde 26 de atractii, spectacole printre care si un cinematograf 4D - "Magic Cinema". In Danemarca, Parcul Tivoli din Copenhaga a fost deschis publicului in 1843 ca o "gradina a placerilor" ce includea un bazar, o scena pentru concerte si cateva amenajari gen "roller coaster". Unul dintre cele mai vechi din Europa, parcul Tivoli este si unul dintre putinele situate in centrul orasului. Dintre atractiile actuale ale acestuia cele mai cautate de public sunt "Monsoon" si "Spinning Top" - la aceasta din urma participantii fiind aruncati in trei directii diferite. Un alt parc cunoscut in Europa, destinat amatorilor de distractii si senzatii tari, este Parcul Prater, din Viena, unul dintre cele mai vechi parcuri de distractii din lume. Aici, atractiile sunt foarte variate si pentru toate buzunarele, de la roller-coaster, trambuline, roti centrifuge, carusel si pana la minigolf, trenulete sau bungee-jumping.

Tariful pentru intarea in parcuri variaza in limite foarte largi. De exemplu la Prater - Viena nu exista practic o taxa de acces in parc, dar se plateste separat pentru oricare dintre "instalatii", intre 1 si 10 EUR - in functie de complexitate.

La celalte parcuri exista o taxa de intrare care include accesul la orice fel de distractie. Aceasta variaza dar nu depaseste nicaieri 60 de euro. Pentru copii existe reduceri, de obicei de 50%. Nu va faceti probleme legate de mancare sau bautura. In interiorul tuturor parcurilor exista o multime de restaurante, terase si cofetarii care satisfac orice pretentii. Consumatia se plateste insa separat.

Cele mai tari parcuri de distractii

Dintr-o perspectiva pur traditionala, parcurile de distractie reprezinta alternativa unei zile de vacanta alaturi de familie. Dincolo de relaxare si educatie, exista insa frenezia unei aventuri de fiecare data altfel, daca ne gandim la cele nu mai putin de 17 roller coasters din parcul Cedar Point, Ohio.

,,Creme de la creme"

Cel mai bun exemplu este dat de numeroasele premii primite de-a lungul timpului de cele mai tari parcuri de distractii din lume. Publicatia Amusement Today a premiat

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Parcuri de distractii din Europa.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 662 cuvinte
Nr caractere:
13 987 caractere
Marime:
421.86KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
atractii, turism, parc
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!